Orao krstaš - samo na grbu ili i u prirodi?

Autor: Republika

Vesti

05.02.2018

16:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Orao krstaš, ptica koja se nalazi na grbu naše države, došao je do ivice opstanka u Srbiji.

RepublikaFoto: Promo foto
Orlovi krstaši na ivici egzistencije

Lakše je orla krstaša videti u muzeju, privatnoj galeriji ili nekom restoranu (u prepariranom stanju), nego u gnezdu ili na nebu. Zato je sudbina ove strogo zaštićene vrste, koju direktno ugrožava čovek, u rukama volontera i ornitologa Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije, koji u saradnji sa Pokrajinskim zavodom za zaštitu prirode i devet organizacija  iz Mađarske, Slovačke, Češke i Austrije, sprovode projekat pod nazivom "PannonEagle LIFE".

Milica Mišković, koordinatorka projekta – PannonEagle LIFE, Nikola Stojnić, iz Pokrajinskog zavoda za zaštitu prirode i Milan Ružić, iz Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije govoriće povodom situacije u kojoj se našao orao krstaš i kako se kao nacija ophodimo prema prirodnom nasleđu.

Šta je dovelo do toga da orao krstaš bude najugroženija vrsta ptice kod nas? Kakvi se napori ulažu u zaštitu ove strogo zaštićene vrste? Kakvo je stanje sa krstašem u susednim državama? Kakva ga budućnost očekuje?

Odgovore na ova i brojna druga pitanja možete dobiti na panel diskusiji "Orao krstaš – Samo na grbu ili i u prirodu?" u sredu, 7. februara 2018. u 17 sati u EU info centru (Kralja Milana 7, Beograd).

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading