OGLASILA SE TRIVAN NAKON UVREDA ĐOGA UPUĆENIH PREDSEDNIKU: Voli on političke prečice, ovim dokazuje da je u duhu onih što uzvikuju da je Vučić izdajica!

Autor:

Vesti

27.02.2023

21:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Đogo je na svom Twitter nalogu objavio post u kome je napisao da je snimanje njegovog filma obustavio njegov školski drug Vučić!

OGLASILA SE TRIVAN NAKON UVREDA ĐOGA UPUĆENIH PREDSEDNIKU: Voli on političke prečice, ovim dokazuje da je u duhu onih što uzvikuju da je Vučić izdajica!

Foto: M:tel

Reditelj Balša Đogo izjavio je danas, baš kada se predsednik Srbije bori za našu zemlju u Briselu, kako je baš Aleksandar Vučić zabranio snimanje filma "Košare".

Đogo je na svom Twitter nalogu objavio post u kome je napisao da je snimanje njegovog filma obustavio njegov školski drug Vučić.

Foto: Printscreen/Twitter

Objava na Twitteru

Povodom ove izjave, oglasila se i Jelena Trivan, a njenu izjavu prenosimo u celosti:

- Iako odavno nisam u FCS, znam dobro šta je država, zakon i procedure i zato sam šokirana izjavom Đoga kojom Optužuje predsednika Vučića za zabranu filma ''Košare''. Znam da je FCS imao podršku predsednika za snimanje svih nacionalnih filmova: ''Dare'', ''Oluje'', ''Dece Kozare'', ''Mraka'', ''Heroja Halijarda''. Znam i da su svi ti filmovi dobili podršku na konkursu u legalnoj proceduri baš kao i ''Košare''. 

Jedino je Đogo imao privilegiju da ne poštuje ni obaveze prema filmskom centru ni prema producentu i da se pohvali na Bogojavljenje da su mu uslišene molbe i da je Ministarstvo kulture naredilo da on mora biti reditelj filma. 

Dakle, Đogo ne krije da voli političke prečice, privatne veze i kršenje procedure i da mu je zahvaljujući tome omogućeno da oni koji su dobili na konkursu da snimaju ''Košare'' raskinu ugovor i vrate sva, čak i utrošena sredstva državi uključujući i Đogov honorar što je moguće očito samo u njegovom slučaju i tu mu politička podrška ne smeta. 

U međuvremenu bili su konkursi u FCS na koje se Đogo nije prijavio, nije pokušao ni kod jednog tv producenta da konkuriše, ali je valjda shvatio da kako nijedno pravilo za njega ne važi da u njegovom slučaju predsednik treba da konkuriše za njega i snimi film. Inače će biti kriv. I to baš danas godinu i više nakon tog događaja kada se vode pregovori u Briselu Đogo nas obaveštava u duhu onih koji uzvikuju da je Včcic izdajica da je ni manje ni više nego zabranio ''Košare''. Kakva čudna koincidencija - izjavila je Jelena Trivan, nekadašnja predsednica UO Filmskog centra Srbije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading