AKO STE KUPILI OVA DVA POIZVODA, TRK U RADNJU DA IH VRATITE! Pepko ih HITNO povlači iz prodaje

Autor:

Vesti

07.02.2023

11:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Još dva proizvoda se povlače sa našeg tržišta, a ovoga puta reč je o kalupu za mafine i kuvalu za vodu.

AKO STE KUPILI OVA DVA POIZVODA, TRK U RADNJU DA IH VRATITE! Pepko ih HITNO povlači iz prodaje

Foto: serpica.net

Kako je upozorio NEPRO, reč je o kuvalu za vodu robne marke ROX, tip/model 57831, sa oznakom bar koda 3858890578317, kapaciteta 1,8l. Proizvod je upakovan u kartonskoj kutiji crno-sive boje, prenosi Telegraf biznis.

Drugi sporan proizvod su silikonske modle - kalupi za mafine robne marke PEPCO model SКU 310531 broj serije 2200131053168. Proizvod je upakovan na kartonskoj podlozi sa prednjom - providnom plastičnom stranom. 

Kako stoji u upozorenju na sajtu sistema za uzbunjivanje o nebezbednim proizvodima Ministarstva trgovine (NEPRO), postoji hemijski rizik.

- Na obuhvaćenim proizvodima - kalupi za mafine - postoji rizik migracije/prenosa formaldehida i melamina sa pomenutih materijala za pakovanje hrane na prehrambeni proizvod koji se u njima nalazi - navodi se u obrazloženju.

Za kuvalo se navodi da proizvod nema uzemljenje pa korisnik može da dođe u dodir sa delovima pod naponom što povećava rizik od električnog udara.

Za oba proizvoda je naloženo povlačenje sa tržišta, kao i opoziv proizvoda od potrošača.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading