SRBI U PREŠEVSKOM PARLAMENTU: PUPS-u jedan odbornik

Autor: Republika

Vesti

29.01.2018

11:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izborna lista "Aleksandar Vučić – Za Srbiju jedinstveno" koju su činili SNS, SPS, Pokret socijalista, Jedinstvena Srbija, SRS i PUPS uspela je da, na vanrednim opštinskim izborima u Preševu, pređe cenzus sa 5,88 odsto glasova i tako osvoji dva odbornička mesta u lokalnoj skupštini, od kojih jedno, prema koalicionom sporazumu, pripada PUPS-u koji u ovoj sredini uživa poverenje i Srba i Albanaca – saopštio je PUPS, nakon objavljivanja nezvaničnih rezultata ponovljenih izbora na jednom biračkom mestu u ovoj opštini sa većinskim albanskim stanovništvom.

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
 PUPS-u jedan odbornik u Preševu: Predsednik stranke Milan Krkobabić

- Ulazak srpskih odbornika u Skupštinu opštine Preševo, posle dugo vremena, veliki je uspeh s obzirom da u Preševu koje ima blizu 39.000 građana s biračkim pravom, živi ukupno samo oko 2.200 Srba. Ovaj put se pokazalo da samo ujedinjene srpske stranke mogu da računaju na uspeh, jer su na izborima 2012. godine izašle na više lista i ostale izvan lokalnog parlamenta, dok su, na prethodnim izborima, pre dve godine, Srbi predložili dve liste, od kojih je jedna bila lista naprednjaka, a druga lista PUPS-a, i obe su, sa po 500 osvojenih glasova, ostale bez odborničkih mandata - podsećaju iz PUPS-a, izražavajući ponos što je, ogromnim doprinosom ove stranke, izborna lista "Aleksandar Vučić - Za Srbiju jedinstveno" deo nove preševske skupštine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading