OGLASILO SE RESORNO MINISTARSTVO POVODOM SITUACIJE U PIROTU: Vanredno stanje zbog prevrtanja cisterne sa amonijakom!

Autor:

Vesti

25.12.2022

20:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na delu magistralne pruge Niš - Dimitrovgad, izmeđi Pirota i Staničenja, van naseljenog područja u 16.36 časova došlo je do prevrtanja jedne vagon-cisterne tovarene amonijakom.

OGLASILO SE RESORNO MINISTARSTVO POVODOM SITUACIJE U PIROTU: Vanredno stanje zbog prevrtanja cisterne sa amonijakom!

Foto: shutterstock

Policija na terenu

U Univerzitetski klinički centar u Nišu za sada je smešteno šest osoba iz saobraćajne nesreće god Pirota kada je voz sa amonijakom iskliznuo iz šina. Trenutno je šest pacijenata u UKC, četvoro na odeljenju reanimacije i dvoje na odeljenje tokikologije. Svi su stabilnih vitalnih parametara sa nadrazajnim simptomima i blagim hemisjkim opekotinama - rečeno je u UKC.

Policija je blokirala auto-put, ali i magistralni put od Pirota ka Beloj Palanci, a saobraćaj se usmerava alternativnim putem preko mesta Ponor.

- U vanrednom događaju nije bilo stradalih ni povređenih. Radi se o teretnoj kompoziciji koja svakodnevno saobraća na ovoj deonici, prevozeći sirovine iz Bugarske za Prahovo i Šabac. Teretna kompozicija je u svom sastavu imala 20 vagon cisterni, koje su u vlasništvu kompanije Eliksir - piše u saopštenju Železničkog prevoza "Srbija Kargo".

Na lice mesta su izašle ekipe MUP-a, kao i pripadnici vatrogasne službe Sektora za vanredne situacije, koji su zatvorili prilaz mestu iskliznuća u krugu od četiri kilometra.

Železnički saobraćaj je trenutno u prekidu. Zajednička železnička komisija za isleđenje vanrednih događaja Infrastrukture železnice Srbije i Srbija Karga, utvrdiće uzrok ovog akcidenta.

Podsetimo, zbog iskliznuća najmanje jedne cisterne sa amonijakom iz železničke kompozicije na pruzi Pirot – Bela Palanka obustavljen je i drumski i železnički saobraćaj na ovoj deonici a na stanovništvo se apeluje da ne izlaze iz svojim domova kako bi izbegli trovanje, prenosi Kurir.

Povodom nemilog događaja, oglasio se MUP i posavetovao je građane da ostanu kod svojih kuća.

Oglasilo se i resorno ministarstvo:

- Dana 25. decembra u 16.36 časova, na delu magistralne pruge Niš - Dimitrovgad, izmeđi Pirota i Staničenja, van naseljenog područja, došlo je do prevrtanja jedne vagon cisterne tovarene amonijakom.

Kako se navodi u soapštenju ministarstva za saoraćaj, radi se o teretnoj kompoziciji koja svakodnevno saobraća na ovoj deonici, prevozeći sirovine iz Bugarske za Prahovo i Šabac. Teretna kompozicija je u svom sastavu imala 20 vagon cisterni, koje su u vlasništvu kompanije Eliksir.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading