OPASNE HEMIKALIJE U IGRAČKAMA! Potrošačka patrola otkriva kako izabrati one koje su bezbedne za decu (VIDEO)

Autor:

Vesti

20.12.2022

20:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Portal Republika.rs i Srpski telegraf pokrenuli su novi projekat, emisiju "Potrošačka patrola" koja će se baviti raskrinkavanjem prevara proizvođača i trgovaca, ali i svim temama koje zanimaju potrošače.

OPASNE HEMIKALIJE U IGRAČKAMA! Potrošačka patrola otkriva kako izabrati one koje su bezbedne za decu (VIDEO)

Foto: Republika

Bliže se praznici, pakuju se pokloni. Baš u ovo vreme roditelji kupuju najviše igračaka, pa smo se pozabavili temom njihove bezbednosti.

Jedno evropsko istraživanje pokazalo je da čak trećina igračaka sadrži opasne hemikalije. Bisfenoli, formaldehidi u bojama, plastifikatori, teški metali koji se dodaju zarad čvrstoće... sve se to vreba iz igračaka.

U novoj epizodi "Potrošačke patrole" proveravali smo koliko su igračke na srpskom tržištu bezbedne, kako da roditelji znaju da su kupili ispravan i bezbedan proizvod, da li i igračke koje dolaze iz Azije prolaze kontrolu. 

Pogledajte šta su nam naši sagovornici, penzionisani profesor Tehnološkog fakulteta u Nišu Staniša Stojiljković, hemijski analitičari iz Instituta CIS, akreditovane laboratorije za kontrolu zdravstvene ispravnosti igračaka i Dejan Gavrilović iz organizacije potrošača "Efektiva", rekli na ovu temu.  

P.S. Ako ste i sami uočili neku nepravilnost ili bili prevareni kao kupac, svoje sugestije i predloge nam možete poslati na mejl adresu potrosac@republika.rs.  

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading