Sadnjom drveća akcija DDOR osiguranja "Za šumu u tvom kraju“ počela u Novom Sadu!

Autor:

Vesti

20.12.2022

13:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kako je najavila u maju ove godine na Beogradskom sajmu automobila, kompanija DDOR osiguranje uspešno realizuje akciju „Za šumu u tvom kraju“ kojom je predviđena sadnja stotina stabala u gradovima u čitavoj državi.

Sadnjom drveća akcija DDOR osiguranja  "Za šumu u tvom kraju“ počela u Novom Sadu!

Foto: TO Savski venac

Početak sadnje organizovan je u saradnji sa Gradom Novim Sadom i prvo stablo zasadili su zajedno gradonačelnik Novog Sada, gospodin Milan Đurić i član Izvršnog odbora DDOR-a, gospodin mr Goran Ivanović u parku pored Železničke stanice.

Republika

Foto: DDOR

Goran Ivanović

 

Ovim je i otpočela sadnja u deset gradova odabranih na osnovu nekoliko hiljada glasova pristiglih iz više od 188 gradova Srbije, a pored Novog Sada urbano pošumljavanje će se realizovati i u Beogradu, Subotici, Zrenjaninu, Sremskoj Mitrovici, Vršcu, Smederevu, Užicu, Novom Pazaru i Tutinu i to sa prvim toplim danima u 2023. godini.

Republika

Foto: DDOR

DDOR, Za šumu u tvom kraju

 

Prepoznavši značaj ovakve akcije, usklađene sa dugoročnom strategijom DDOR osiguranja i Unipol grupe čiji je član, kompanija će u narednoj godini akciju produžiti na svih 12 meseci i time prikupiti još više sredstava za još zelenije gradove u Srbiji.

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić je povodom početka akcije rekao:

Republika

Foto: DDOR

Miloš Đurić

 

- Mi smo danas simbolično posadili jednu, od ukupno 50 sadnica drveća u Železničkom parku i raduje nas što smo prvi grad u Srbiji gde je počelo sprovođenje ove akcije. Grad Novi Sad svake godine izdvaja značajna sredstva za očuvanje i unapređenje zelenila na javnim površinama, a ovakvi gestovi kompanija, poput „DDOR“, koje posluju u našem gradu su veoma korisni i poželjni. Na tome smo im i više nego zahvalni. Grad Novi Sad je još 2020. godine pokrenuo akciju pod nazivom „Oživimo parkove“. Ova akcija i dalje je aktuelna i Grad konstantno radi na unapređenju postojećih parkovskih površina kao i na stvaranju novih, kao što je novi park između Novog naselja i Detelinare. Nadamo se da će u budućnosti biti još više ovakvih akcija kao što je „Za šumu u tvom kraju“ i da će se i druge društveno-odgovorne kompanije uključiti u akcije koje su od važnosti za unapređenje životne sredine.

Republika

Foto: DDOR

DDOR, Za šumu u tvom kraju

 

Ovim povodom, član Izvršnog o DDOR osiguranja, mr Goran Ivanović je izjavio:

Republika

Foto: DDOR

DDOR, Za šumu u tvom kraju

 

- Na kraju još jedne posebne godine, mi u DDOR-u nastavljamo da realizujemo svoju strategiju, koju podržava i Unipol grupa kojoj pripadamo, da učestvujemo u očuvanju i unapređenju životne sredine u kojoj poslujemo, kao i da radimo na podizanju svesti o bitnim temama koje se tiču ekologije. Kada smo planirali akciju „Za šumu u tvom kraju“, imali smo na umu pozitivnu inicijativu sa dugoročnim i merljivim uticajem na našu okolinu. Izuzetno sam ponosan ostvarenim rezultatima ovog projekta i zaista verujem da svaka na svoj način može da doprinese očuvanju i unapređenju prirode. DDOR će u narednim godinama ovom akcijom obezbediti i posaditi na stotine stabala jer smo je uključili i u naš trogodišnji plan. Ovo je još jedan pokazatelj da smo usklađeni sa nastojanjima naše Grupe da ESG pitanja stavimo na isti nivo značaja kao i pitanja poslovanja, dodajući da „uspeh ovog projekta u svojoj prvoj godini pokazuje da naši klijenti i čitavo društvo ima sve izraženiju svest o ekološkim pitanjima i stoga predstavlja potvrdu ispravnog usmerenja naše inicijative“.

Republika

Foto: DDOR

DDOR, Za šumu u tvom kraju

 

Kao što je najavljeno, akcija „Za šumu u tvom kraju“ započinje svoj novi ciklus u 2023. godini i podrazumeva, pored završetka akcije započete u 2022. godini i odvajanje sredstava od svake ugovorene DDOR eko-polise za sadnju stabala u narednoj godini.

Republika

Foto: TO Savski venac

DDOR, Za šumu u tvom kraju

 

Ugovaranjem eko-kasko ili eko-Moja kućica osiguranja, kao i godišnjeg eko-Paketa putnog osiguranja, klijenti će direktno doprineti tome koliko će stabala obogatiti različite gradove Srbije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading