OBUSTAVLJA SE NASTAVA U ŠKOLAMA NA SEVERU KiM: Osnovci i srednjoškolci od sutra neće imati časove!

Autor:

Vesti

11.12.2022

22:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nije poznato koje tačno obrazovne ustanove će ostati zaključane na severu KiM.

OBUSTAVLJA SE NASTAVA U ŠKOLAMA NA SEVERU KiM: Osnovci i srednjoškolci od sutra neće imati časove!

Foto: ST/N. PANČIĆ

Kosovska Mitrovica

Zbog aktuelne situacije na severu Kosova od sutra neće raditi osnovne i srednje škole, koje funkcionišu u sistemu Republike Srbije.

U ovom trenutku se još uvek ne zna do kada će obrazovne ustanove na severu ostati zaključane.

Predsednik Srpske liste Goran Rakić oglasio se večeras navevši da su tenzije na severu Kosova i dalje prisutne među građanima i da je zbog kompleksnosti situacije formiran Krizni štab koji će izveštavati o situaciji na terenu.

Rakić je pozvao građane da budu mirni ali i budni, i da ne nasedaju na provokacije, jer je, kako je dodao cilj Prištine da izazove reakciju Srba da bi ih okrivili da su "rušilački i remetilački faktor".

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić predsedavao je sednicom Saveta za nacionalnu bezbednost večeras u 19 časova nakon koje se obratio građanima.

Predsednik je rekao da Srbi na KiM, dok se ne dokaže drugačije na terenu, moraju da veruju Kfor-u.

- Nadamo se da će garantovati bezbednost Srbima. Ukoliko to ne bude slučaj, odmah će nam biti sve jasno - rekao je Vučić.

Kako je istakao, on je ceo dan imao kontakte sa međunarodnim partnerima.

- General Mojsilović je razgovarao sa generalom Kfor-a. On je dobio uveravanja da Kfor neće dozvoliti protivpravni upad "kosovske policije" na sever Kosova i Metohije - kazao je Vučić.

Predsednik je istakao da su za nas ovo dramatični dani za koje nemamo nikakvu krivicu.

- Savest nam je čista. Vezane su nam ruke, ali i kada smo tako doterani u ćošak, morate da se borite. Moja poruka narodu je da poštuju EULEKS i Kfor i da ne dozvole da budu isprovocirani - kazao je Vučić i upozorio na mogućnost operacije lažne zastave u kojoj bi Albanci napali pripadnike Kfor-a i EULEKS-a.

Kako je kazao, 17. decembra dolaze međunarodni partneri, a do tada moramo na svaki način pokušati da sačuvamo mir.

Predsednik je istakao da nije siguran da su na zapadu srećni zbog Kurtijevog ponašanja, ali da mogu da ga nateraju da se ponaša pristojno i u skladu sa normama međunarodnog prava.

- Pozivam ljude da veruju svom rukovodstvu. Znamo dobro šta radimo i brinemo o našim ljudima na Kosovu i Metohiji, ali i o svakom građaninu ove zemlje. Moja poruka narodu na KiM je da nema predaje i mi smo uz vas - rekao je Vučić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading