PREDATOR! Teške optužbe protiv predsednika Lovačkog saveza: ĆIRKOVIĆ SEKSOM UCENJIVAO SLUŽBENICU!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Spopadao me je i tražio da mu budem ljubavnica, a kada sam odbila, počela je tortura koja traje četiri godine, tvrdi G. G.

PREDATOR! Teške optužbe protiv predsednika Lovačkog saveza: ĆIRKOVIĆ SEKSOM UCENJIVAO SLUŽBENICU!

Foto: Tanjug/J. Mamula

Bratislav Ćirković

Bratislav Ćirković, predsednik Lovačkog saveza Srbije, već četiri godine seksualno uznemirava i mobinguje G. G., zaposlenu u ovom savezu, zbog čega je protiv njega podneta prijava Sudu časti LSS.

Ovo proizilazi iz dokumenata u koje je Republika imala uvid i u kom se nižu teške optužbe protiv Ćirkovića.

- Sve je počelo krajem 2018, kad mi je poslao poruku sa čestitkama za rođendan, na koju nisam odgovorila, zbog čega mi je zapretio kaznom. Već u januaru naredne godine me je na razne načine mobingovao da bi mi onda ponudio da me unapredi u samostalnog savetnika, a da zauzvrat budem njegova ljubavnica. Nisam pristala, pa mi je odbio 10 odsto od plate, bez obrazloženja - piše u izjavi G. G.

TERAO JE NA OTKAZ

Međutim, Ćirković nije odustajao, pa je, prema izjavi, jednog popodneva zatražio da ga sačeka u savezu.

- Rekao mi je da uđem kod njega u kancelariju da zapišem njegove aktivnosti za naredni period, a kada sam u jednom trenutku pogledala ka njemu, videla sam da, u pripitom stanju, prelazi rukom preko šlica i stenje. Dodao je da mu treba opuštanje i da idem odmah s njim u hotel. Odbila sam, a sutradan je, odlazeći iz kancelarije, rekao: "Idem si u Niš, kad me vi nećete" - posvedočila je G. G.

Tortura se nastavila već sledeće nedelje, kada joj je naredio da ide s njim u hotel, hvatajući je za zadnjicu.

- Preplašena i drhtavim glasom sam mu rekla da ja to ne radim, a onda je rekao da idem u hotel i poslao mi poruku s brojem sobe. Sutradan sam mu ponovila da to ne želim da radim, a on me je izbacio iz kancelarije - piše u izjavi.

NARUŠENO ZDRAVLJE

Od tada, kaže, trpi uvrede, zastrašivanja, ponižavanja i seksualna uznemiravanja, čineći sve da je natera da da otkaz. Kada se požalila nekim od članova uprave saveza, zapretio joj je vezama u policiji:

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Foto: Ilustracija

- Pitao me je koliko para tražim da izbrišem poruke za naredbu da idem u hotel i tražio da se zakunem u dete da ću to da izbrišem iz telefona. Zbog svega toga sam u savez došla s tatom, zamenik predsednika Bojan Radovanović nam je obećao da se to više neće ponoviti, što je telefonom potvrdio i Ćirković. Sutradan me je, plačući, zvao, moleći me da nikome ništa ne govorim da mu ne bih uništila život.

Međutim, tvrdi ona, sve je ostalo samo na obećanjima jer je nastavio da joj se sveti. Kaže da je sve vreme svog mandata, od 2018. do 2022, na sve načine pokušavao da je otera iz saveza.

- Zdravlje mi je narušeno. Usled konstantnog stresa imam svakodnevne glavobolje, bol u mišićima, desnom ramenu, pa sam drugi deo odmora uzela da obavim lekarske preglede - požalila se G. G.

Do sada dobili odgovor Suda časti Lovačkog saveza Srbije da li su reagovali na prijave podnete protiv Ćirkovića, mada smo pitanja slali u dva navrata.

Ćirković: Sve je laž, ucenjuju me!

Bratislav Ćirković je u pisanom odgovoru Srpskom telegrafu naveo da su sve optužbe protiv njega lažne i da ga na taj način ucenjuju da se ponovo ne kandiduje za predsednika saveza. Takođe je dostavio kopiju krivične prijave zbog proganjanja koju je podneo tužilaštvu.

- Nikada nisam vršio nasilje bilo kog tipa ni prema jednom zaposlenom, to i ostali zaposleni mogu potvrditi. O tome svedoči i činjenica da se protiv mene ne vodi bilo kakav krivični postupak koji bi, svakako, morao biti pokrenut da ovakvim optužbama ima mesta. Dok o optužbama Momčilović Bognićeve mogu posvedočiti 100 prisutnih na sednici Skupštine, kao i zabeleženi fono i video snimci - napisao je Ćirković.

On je dodao da je čudno što se o svemu ćutalo četiri godine i da se sve pokreće baš pred izbore u savezu, na kojima je, kako navodi, od tri kandidata dobio najviše glasova i novi mandat.

"Šta sad hoće ova kurvetina?

Prijavu Sudu časti protiv Ćirkovića podnela je i Sanja Momčilović Bognić, vođa delegacije Lovačkog saveza Vojvodine na Skupštini LSS. Ona tvrdi da joj je predsednik, očigledno nezadovoljan njenim izlaganjem, pred više svedoka dobacio: "Šta sad hoće ova kurvetina?"

Prijava je stigla i od prof. Sofije Filipović, predsednice Komisije za žene u LSS, koja je zatražila da se zaustavi Ćirkovićevo nasilje, koje, kako kaže, sprovodi od početka svog mandata. Na meti se našla kada je pokušala da zaštiti koleginicu, a tvrdi da je i ona dobijala nepristojne ponude.

- Zašto je ženama zaposlenim u Lovačkom savezu Srbije seksualni predator na poziciji predsednika zabranio da kažu ne? On se sve vreme branio od optužbi ponavljanjem jedne iste rečenice, da je to sve rekla-kazala - napisala je Filipovićeva.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Mumi

28.11.2022 13:59

Sa gospodinom,gospodski. Sa djudjom...

Cicolina

25.01.2023 16:42

manijak koji se predstavlja kao domacin, vernik itd svi sve znaju, progovorite vec jednom