KRKOBABIĆ POSETIO ZLATIBORSKI OKRUG: Srpsko selo očekuje spas

Autor: Republika

Vesti

24.01.2018

16:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Nastavljamo borbu za zadrugarstvo, borbu za srpsko selo", rekao je ministar Milan Krkobabić, zadužen za regionalni razvoj i koordinaciju rada javnih preduzeća u današnjoj radnoj poseti Užicu, centru Zlatiborskog okruga.

RepublikaFoto: Republika
Ministar Krkobabić u Užicu

Na sastanku održanom u okviru predstavljanja Programa sprovođenja mera ravnomernog regionalnog razvoja RS učešcem države u ekonomsko-finansijskim podsticajima za osnivanje novih zadruga i investicione projekte postojećih, ministar je podsetio da je prethodna godina završena iznenađujućim brojem od 185 novoosnovanih zadruga.

Poređenja radi, to je više nego u prethodnih 5 godina zajedno, a samo za dve nedelje nove godine nastalo je još pet, što je jasan pokazatelj uspeha koji je projekat doživeo, vrativši na pravi način udruživanje u Srbiju.

Krkobabić je naglasio da je ukupan iznos dodeljenih sredstava iz programa Vlade Srbije namenjenog zadrugarstvu u 2017. godini iznosio 196 miliona dinara, čime je potpomognut rad 22 zadruge u Srbiji, a za ovu 2018. godinu najavio je čak četiri puta veći iznos, novih 825 miliona dinara, koje će država izdvojiti za zadruge.

- Srpska Vlada i srpski parlamentarci prepoznali su značaj akcije 500 zadruga u 500 sela i ove godine će iznos opredeljen iz budžeta za ovu namenu biti značajno veci. Tim sredstvima direktno ćemo pomoći i do 70 postojećih i novoosnovanih zadruga - naveo je Krkobabić.

Inače, novina ovog programa su takozvane složene zadruge, koje će nastati povezivanjem pojedinačnih specijalizovanih zadruga u složene sisteme, a svakoj je namenjeno i do 500.000 evra.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading