U KLINIČKOM CENTRU KRAGUJEVAC POJAVILA SE ŠUGA: Oglasili se iz ove ustanove - poslali poruku građanima o mogućem širenju zaraze!

Autor:

Vesti

10.11.2022

10:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ne navodi se koliko je pacijenata i zaposlenih zaraženo šugom u UKC Kragujevac.

U KLINIČKOM CENTRU KRAGUJEVAC POJAVILA SE ŠUGA: Oglasili se iz ove ustanove - poslali poruku građanima o mogućem širenju zaraze!

Foto: Tanjug/M. MILIVOJEVIĆ

UKC Kragujevac

Vest da se u Univetzitetskom kliničkom centru Kragujevac pojavila šuga potvrđena je i iz te ustanove.

U saopštenju koje je prosleđeno Tanjugu, navodi se da su, odmah nakon što se posumnjalo da postoji mogućnost zaraze, preduzete sve propisane mere na sprečavanju širenja zaraze.

U zvaničnom saopštenju UKC Kragujevac se ne navodi koliko je pacijenata i zaposlenih zaraženo šugom, ali kako Tanjug nezvanično saznaje, zarazu je na odeljenje Koronarne jedinice Klinike za internu medicinu, doneo jedan pacijent.

U ovom trenutku nekoliko zaposlenih tehničara je na bolovanju, dok ostali rade uz preventivne mere.

Nije poznato da li je još neko od pacijenata zaražen.

- Zdravstveni radnici, tokom obavljanja svojih radnih aktivnosti, često su izloženi različitim zaraznim i drugim bolestima, jer su u stalnom bliskom kontaktu sa pacijentima. Urušenjem zdravstvene kulture i higijene stanovništva, dolazi do pojava bolesti koje smo smatrali da su iskorenjene, kao što je šuga - kazali su iz UKC Kragujevac i dodali:

- Ta zarazna bolest je izgubila veći epidemiološki značaj, pa se po važećem Zakonu o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti više ne prijavljuje nadležnim institucijama, već se sprovodi lečenje obolelih koji se, uz terapiju udaljuju sa posla sve do završetka lečenja, a svi ostali socijalni i drugi kontakti, dužni su da preduzmu mere u cilju sprečavanja daljeg širenja infestacije.

Da podsetimo, portal InfoKG je dobio anonimnu prijavu putem mejla da u Koronarnoj jedinici kragujevačkog Univerzitetskog kliničkog centra vlada šuga. 

- U Koronarnoj jedinici vlada šuga! Molim da proverite lično ovu informaciju od nadležnih u KC Kragujevac, jer se o ovome ćuti a pacijenti su ugroženi. Medicinske sestre su na bolovanju, koje su se prvo javile a ostatak radi pod prisilom i primorani su da ćute o ovome - napisano je u mejlu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading