Humanost i solidarnost funcionera opštine Savski venac! URUČENA ELEKTROMOTORNA KOLICA DEČAKU MATIJI JOVOVIĆU!

Autor:

Vesti

30.10.2022

12:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Humanost na delu.

Humanost i solidarnost funcionera opštine Savski venac! URUČENA ELEKTROMOTORNA KOLICA DEČAKU MATIJI JOVOVIĆU!

Foto: Promo

Matija Jovović, dečak sa Savskog venca koji boluje od spinalne mišićne atrofije dobio je elektromotorna invalidska kolica koja su mu obezbedili funkcioneri opštine Savski venac iz ličnih sredstava. Kako bi ovaj hrabri dečak imao lepše detinjstvo i olakšane uslove školovanja u prethodnom periodu o trošku Opštine postavljena je i pristupna rampa za kolica u školi koju pohađa "Vojvoda Mišić", kao i ispred zgrade u kojoj živi.

Prema rečima predsednika opštine Savski venac Miloša Vidovića, nagrada za ovu humanu akciju jeste Matijin osmeh.

Republika

Foto: Promo

Matija Jovović

 

- Kada život postavi prepreku, svi zajedno smo tu da je lakše prevaziđemo. Savski venac je opština bez barijera i kao takva želimo da bude primer ostalima. Srećni smo i ponosni što smo pomogli porodici Jovović, obradovali Matiju i doprineli poboljšanju kvaliteta njegovog života. Ova kolica pomoći će mu da lakše i kvalitetnije obavlja svakodnevne aktivnosti, od odlaska u školu do provođenje slobodnog vremena u parku sa svojim vršnjacima ili porodicom, jer su kolica prilagođena za skoro svaki teren, i unutra i napolju, naveo je Vidović dodajući da je cilj da Matija bude što samostalniji, a sada će sam moći da upravlja kolicima, dok roditelji putem aplikacije mogu da prate podešavanja i parametre kolica.

Republika

Foto: Promo

Matija Jovović

 

- Zahvaljujem se svim kolegama što prihvatili moj predlog i solidarno učestvovali u kupovini kolica. Nastavićemo da brinemo o deci sa Savskog venca i činimo sve da im obezbedimo što bolje uslove za srećno i bezbrižno odrastanje- poručio je na kraju predsednik opštine Miloš Vidović.

Republika

Foto: Promo

Matija Jovović

 

Majka dečaka Olivera Jovović izrazila je zadovoljstvo što njihova porodica živi na Savskom vencu i što je Matija sa ovim kolicima dobio mogućnost da sa svojim drugarima učestvuje u svim aktivnostima kao da je u potpunosti zdrav. 

-Ovo je veoma važno za njegovu socijalizaciju, jer je u septembru krenuo u prvi razred. Sada može da se igra nesmetano u parku sa vršnjacima. On je veoma srećan i brzo je savladao korišćenje i upravljanje kolicima- izjavila je majka Olivera zahvalivši se rukovodstvu Opštine na dosadašnjoj pomoći njihovoj porodici.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading