Beba preminule porodilje u Nišu ZARAŽENA, ALI VAN OPASNOSTI!

Autor: Tanjug

Vesti

22.01.2018

17:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Direktor infektivne klinike u Nišu Miodrag Vrbić izjavio je danas da je dete porodilje koja je preminula od komplikacija izazvanim morbilama takođe zaraženo malim boginjama, ali nije životno ugroženo.

RepublikaFoto: pixabay.com
Doktori zbrinjavaju bebu

Vrbić je ukazao i da je bolesnica bila porodilja, da je u trudnoći odbrambeni sistem, jednostavno rečeno, izmenjen, što je, kaže, verovatno doprinelo lošem ishodu.

Na pitanje kako je beba premunule porodilje, Vrbić je rekao da dete, koliko je obavešten od kolega sa klinike za dečje interne bolesti, takođe ima sve znake malih boginja, ali nije vitalno ugroženo.

Vrbić je rekao i da trenutno imaju sedam - osam pacijenata zaraženih morbilama, od kojih je jedna bolesnica u ozbiljnom stanju, ali van životne opasnosti.

Nišlijka stara 21 godinu preminula je jutros oko šest sati na Infektivnoj klinici u Nišu od komplikacija izazvanim morbilama, prenose mediji.

Ona je druga žrtva malih boginja na podrucju Niša.

Od komplikacija izazvanim ovom bolešću 2. januara preminuo je dvogodišnji dečak koji nije bio vakcinisan i koji je, takođe, podlegao upali pluća.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading