EVO KAKO DA IZBEGNETE KAZNE ZA PARKING: Nove muke sustigle vozače

Autor:

Vesti

21.01.2018

18:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvog januara počela je zamena registarskih tablica sa latiničnim slovima sa kvačicama i sa slovima Y i W, čiji je rok važenja do 2018. godine.

RepublikaFoto: pixabay.com
Izbegnite dosadne kazne za parkiranje

Takve tablice najviše su zadavale muke vozačima kada plaćaju parking sms-om.

Vozači u Novom Sadu, ipak, suočavaju se sa novim problemima, koja su donela nova pravila plaćanja parkinga sms-om.

Dok kvačice sa tablica polako odlaze u istoriju, te iste kvačice postaju obavezne u sms porukama, kada plaćate parking u Novom Sadu. U to su se uverili vozači kojima odnedavno stižu parking kazne, iako su parking platili.

- Kao i svih prethodnih godina, i pre dva dana platio sam parking sms-om i, umesto ŽH, ukucao ZH. To svih ovih godina nije bio problem, ali evo sada me, i pored uredno plaćenog parkiranja, dočekala kazna - kaže vozač Marko Marko Eker za "O2".

RepublikaFoto: pixabay.com

Zbog toga što su onima sa kvačicama u opticaju gotovo identične tablice parnjaci, bez kvačica, vrlo često je dolazilo do preklapanja tokom uplate parkiranja.

- Vozač je prosto onemogućen da sam sebi produži parkiranje u crvenoj zoni zato što je neko drugi već uplatio parkiranje za njegovo vozilo i na taj način iskoristio njegovo vremensko ograničenje. Mi smo još na početku kada su se pojavile ovakve registarske oznake upozoravali nadležene da će doći do ovakvih problema na terenu - rekla je Jasna Kovčin iz Parking servisa u Novom Sadu.

Sada su prinuđeni da upozoravaju, odnosno obaveštavaju vozače da u sms obavezno moraju da ukucaju slova sa kvačicom. U suprotnom, na autu će ih dočekati parking kazna.

- Prvi put će njima naravno parking karta biti stornirana, jer je ovo naš novi sistem na koji vozači tek treba da se naviknu - objašnjava Kovčin.

Storniranjem, vozač će uštedeti hiljadu dinara, koliko kazna košta. S druge strane, kada im registracija istekne, prostora za uštedu neće biti. Naprotiv.

Iz MUP-a poručuju da postepeno povlačenje registarskih tablica sa spornim slovima sprovode, između ostalog, i iz bezbednosnih potreba. Bezbednost, po svemu sudeći, neće ugrožavati ista ta slova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading