NOVI SAD BOGATIJI ZA JOŠ JEDAN VRTIĆ! Vučević: Ponosan sam na nove objekete ali i na to što mogu da najavim povećanje plata vaspitačicama od januara

Autor: Republika

Vesti

03.10.2022

15:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević posetio je novoizgrađeni vrtić „Kamičak“ PU „Radosno detinjstvo“ u Veterniku istakavši da je veoma ponosan na ovaj projekat, jer je njime grad bogatiji za još jednu predškolsku ustanovu.

NOVI SAD BOGATIJI ZA JOŠ JEDAN VRTIĆ! Vučević: Ponosan sam na nove objekete ali i na to što mogu da najavim povećanje plata vaspitačicama od januara

Foto: nsuzivo.rs

Kako je istakao prvi čovek Novog Sada, ukupno 274 dece je upisano u ovaj objekat, podeljenih u 12 grupa, 6 jaslenih i 6 vrtićkih grupa.

- Ovo je velika stvar za Veternik i deo Novog naselja. Pored velikog broja upisane dece, nove vaspitačice su ovde zaposlene i time smo pomogli i na tom polju – istakao je gradonačelnik.

Gradska uprava za imovinu i imovinsko-pravno odnose investirala je u izgradnju ovog objekta ukupne površine 2051,00 m2, a radovi koji su počeli na leto 2021. godine, okončani su i pre ugovorenog roka.

Republika

Foto: nsuzivo.rs

 

Rekordan broj upisane dece

Vučević je istakao da će ove godine biti rekordan broj upisane dece – 17.300 mališana. Iako je u momentu kada je izabran za gradonačelnika u PU “Radosno detinjstvo” bilo upisano svega 15.700 dece odgovornom politikom i konkretnim radom pokazali su da imaju strategiju kako da prošire broj predškolskih ustanova.

– Tog septembra 2012. godine “Radosno detinjstvo” je dugovolo preko milijardu dinara. Najveći iznos je bio za poreze i doprinose na platu, tako da vaspitačice nisu mogle da odlaze u penziju i da imaju uplaćeno zdravstveno, što je bilo naravno bilo protivzakonito. Za ovu deceniju mi smo izgradili 5 novih obdaništa i proširili jedanaest i time pokazali da znamo kako da proširujemo kapacitete za prijem nove dece, a doneli smo odluku i da subvencionišemo sredstva za boravak dece u privatnim vrtićima. Doneli smo i odluku 2019. godine da obdaništa u Novom Sadu budu besplatna.

Republika

Foto: nsuzivo.rs

Miloš Vučević u obilasku vrtića

Od januara sledi povećanje plata vaspitačicama

Da izgradnja novih objekata PU “Radosno detinjstvo” nije primarni cilj Gradske uprave, već i poboljšanje standardna zaposlenih u njemu, istakao je gradonačelnik Miloš Vučević podvukavši da svi zaposleni od januara mogu očekivati povećanje plata, na 62-63.000 dinara.

– Ono što nas dalje čeka jeste da povećavamo standard zaposlenih u PU “Radosno detinjstvo”, da vaspitačice i ne samo vaspitačice, imaju veće plate. I dalje su plate ispod proseka grada. Veće su nego što su bile, ali ne dovoljno. Ako napravimo retrospektivu, 2012. godine vaspitačice su imale oko 35.000 dinara platu – danas imaju 55.000 dinara. Sa povećanjem koje nas čeka od januara, ta plata će ići na 62-63.000 dinara. I dalje ispod proseka, ali probali smo da nadomestimo i sa većom solidarnom pomoću od strane Grada. Ove godine PU “Radosno detinjstvo” je dobilo po 60.000 dinara za svakog od zaposlenih.

Vučević je istakao da će se bazirati i na problem povećanja plata serviriki, kuvarica i žena koje održavaju higijenu, kao i da je ponosan na deceniju svog rada, jer PU “Radosno detinjstvo” danas posluje bez dugova, regularno plaća poreze i doprinose a Grad je u stanju da gradi nove objekte.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading