DA L' JE GUČA ILI "GUČI"? Duša puna, ali džep očas posla prazan

Autor:

Vesti

09.08.2022

20:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U beogradskim restoranima čuvenim po jagnjetini kilo košta 2.500 dinara, a u Guči, na upravo završenom Saboru trubača, cena je bila 3.800 dinara. Jedni bi rekli pljačka, drugi da onaj ko hoće da ide u Guču treba da bude spreman da plati skuplje sve što tamo pojede i popije jer, uz to, dobija i trubače, a često i igračicu da nahrani i oči.

DA L' JE GUČA ILI "GUČI"? Duša puna, ali džep očas posla prazan

Foto: RINA

Mnoge je, međutim, ponela atmosfera, pa su se hvatali za džep i kad nisu hteli i na kraju ih je bolela glava, ne od pića, već kad su videli koliko su potrošili. S druge strane, zaista je bilo bezobraznih ugostitelja, koji bi za tri dana da zarade kao za mesec ili dva.

Kako je za Srpski telegraf ispričao vlasnik jedne šatre, koji je angažovao i trubački orkestar (srednjeg kvaliteta, priznaje) i igračicu (e ona mi je vrhunska, kaže), sve je poskupelo, pa je morao i on.

Republika

Foto: RINA

 

 

- U odnosu na prošlu godinu digao sam cene sigurno 30 odsto. Šta da radim. Pa samo ovaj što mi peče meso uzeo mi je 350 evra za ova tri dana. Znate li vi koliko porcija kupusa, ćevapa ili pečenja ja moram da prodam da bih toliko zaradio. Ljudi misle kilo jagnjetine gotovo 4.000 dinara, skupo je, kao da to sve ide meni. Ne pitajte koji su troškovi - priča nam ovaj gazda i nastavlja:

- Nisam primetio da se neko žalio na skupoću. Pa, brate, jednom godišnje dođe ovde na trubače. Tu mi je i Caca, vidi kako igra, kažu gosti da bi ceo dan sedeli samo da je gledaju.

Republika

Foto: RINA

 

 

Pod drugim šatorom, stotinak metara dalje, Ivan Milanović iz Beograda kaže nam da je došao s devojkom. Prvi put je u Guči.

- Jeste skupo. Ma šta skupo, papreno je. Ali mi smo poneli 100 evra, pa koliko izdržimo. Posle idemo ispred prodavnice - objašnjava naš sagovornik.

Ujutru jeftinije

Ovogodišnji Sabor obeležile su i velike razlike u cenama, zavisno od toga koje je doba dana. Kao nikada ranije, od mesta do mesta, piće (čitaj rakija) moglo se popiti u jutarnjim satima upola jeftinije nego posle 17 časova. Bilo je toga i ranije, ali ne u ovoj meri.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (3)

Loading
Mile

10.08.2022 02:52

To je pljacka naroda kako se isplati ovima po restoranima i njima neko sprema pecenje i on valjda placa radnikeovo treba organizator da pozove ispekciju i sve da im pozatvara radnje

Goran

10.08.2022 07:21

Samo razmislite da li ćete ići sledeće godine!

Doktor

10.08.2022 10:31

Pa sto radis to druze kad "jedva troskove pokrijes"? Kakav lazov, mnogo mu da plati coveka za tri dana i noci 350 evra, a on uzme minimum, tvrdim, minimum 10 puta vise! Kilo zive vage praseta 200 dinara, on valja pecenje 20x skuplje! Bezobrazluk level pro!