KO ČEKA, KFC NE DOČEKA: Poznati lanac restorana ozbiljno potcenjuje mušterije

Autor:

Vesti

02.08.2022

19:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ako naručujete hranu u KFC, naoružajte se strpljenjem jer je gotovo sigurno da ćete dugo čekati na isporuku.

KO ČEKA, KFC NE DOČEKA: Poznati lanac restorana ozbiljno potcenjuje mušterije

Foto: ST/N. PANČIĆ

Srpskom telegrafu javilo se nekoliko nezadovoljnih mušterija koje su se načekale na hranu iz KFC nakon što su je naručile preko dostavljačkih servisa (uglavnom "Glova" i "Volta"). Svi do jednog su proverili o čemu se radi, kontaktirali s dostavljačima i zaključili da nisu oni krivi, već upravo KFC.

Najviše pritužbi bilo je na restoran KFC na Studentskom trgu u strogom centru Beograda.


NEMA DILEME

Beograđanin Bora Vučković zaposlen je u jednoj velikoj firmi u Kosovskoj ulici. Odatle do restorana KFC na Studentskom trgu ima otprilike kilometar i po. Ipak, s obzirom na njegove radne obaveze, najčešće nema vremena da izađe i ruča, pa se uglavnom odlučuje za dostavu preko servisa "Glovo". Kako kaže, to čini najmanje tri ili četiri puta sedmično.

- I nikad, ali baš nikad, nisam imao problema, izuzev kada sam dva puta odlučio da naručim obrok iz KFC - počinje priču naš sagovornik i nastavlja:

- Već prvog puta dostavljača "Glova" sam čekao otprilike sat vremena. Pomislio sam, hajde, dešava se, neću da pravim problem. Međutim, sve se ponovilo već sledeće sedmice.
Republika

Foto: ST/N. PANČIĆ

 

 


Kako ističe Vučković, zajedno s još dvoje kolega, oko 13.30 jednog dana naručio je preko "Glova" hranu iz KFC.

- Isprva mi je pisalo da porudžbina stiže u 13.55, onda je pomereno na 14.10, pa potom još dva puta, sve do 15.10, kada je porudžbina na kraju stigla. U međuvremenu sam se čuo s dostavljačem "Glova". Iako stranac, jasno mi je na dobrom engleskom rekao da već 35 minuta čeka narudžbinu, uz napomenu da svakog dana ima problema s KFC. I to jedino s njima - priča naš sagovornik.

Vučković naglašava da je hrana stigla vruća, što zaista potvrđuje da nije već spremljena čekala da je pokupi dostavljač "Glova". Naprotiv...

- Jasno je bilo da je dostavljač pokupio čim je bila spremna. Piletina je bila vrela kada je doneo do nas. Znači da je za pet minuta bukvalno stigao od KFC do moje firme - zaključuje Bora.

Republika

Foto: ST/N. PANČIĆ

 

 



Naš sagovornik pokušao je da stupi u kontakt s KFC, međutim, bez uspeha. Baš kao i naš list, pošto nam iz ovog lanca nisu odgovorili na pitanja (pogledajte okvir).

S istim pričama Srpskom telegrafu, kao što rekosmo, javilo se još nekoliko čitalaca. Svi su imali identične probleme s KFC.

DVA REŠENJA

Inače, posebno je zanimljivo to što se u samim restoranima KFC (otišli smo i proverili) hrana ne čeka dugo. Ipak, s obzirom na to da je cena svakog proizvoda, kada se naručuje onlajn, veća nego kada se lično dođe u restoran (primera radi, burger od 590 dinara preko dostave košta 690), ostaje nejasno zašto KFC na ovaj način potcenjuje veliki deo mušterija.

Možda nam ovu enigmu razjasne ukoliko vide ovaj tekst, pa se jave. A dotad se naoružajte strpljenjem ili odustanite od KFC. Trećeg rešenja nema... 

Nisu hteli da odgovore

Srpski telegraf poslao je u dva navrata pitanja KFC. Odgovore, međutim, nismo dobili.

Republika

Foto: ST/N. PANČIĆ

 

 


Često se o njima piše

KFC je često u žiži s obzirom na to da su mediji u nekoliko navrata pisali o problemima koje su potrošači imali u ovom lancu brze hrane. Jedna od, da tako kažemo, najgorih priča jeste o devojci koja je u njihovom obroku pronašla isprženu bubu. To je obelodanila preko društvenih mreža njena drugarica.

- Drugarica je naručila hranu iz KFC restorana i dobila isprženu bubu gratis! Gde je kontrola - upitala je Marija M.

Pored ovog slučaja, mediji su pisali i o crvima koje su mušterije pronalazile u piletini pomenutog lanca restorana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading