PACIJENTKINJA DOŽIVELA KLINIČKU SMRT U KBC „Dr Dragiša Mišović”: Natalija do detalja opisala sve šta je videla, lekari se zaledili od ŠOKA

Autor: Republika

Vesti

28.07.2022

21:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Smrt sigurno nije kraj, već samo prelazak u drugačiji oblik života – kaže u svojoj ispovesti vaspitačica Natalija D. (50) iz Beograda, koja je ovog meseca doživela kliničku smrt, odnosno izlazak iz svog fizičkog tela, tokom operacije u КBC „Dr Dragiša Mišović” na Dedinju.

PACIJENTKINJA DOŽIVELA KLINIČKU SMRT U KBC „Dr Dragiša Mišović”: Natalija do detalja opisala sve šta je videla, lekari se zaledili od ŠOKA

Foto: Shutterstock

Hirurška intervencija odstranjivanja polipa (eksplorativna kiretaža) odvijala se pod totalnom anestezijom, ali ne jakom, a negde pred kraj operacije dogodilo mi se nešto neobično. Izgledalo mi je kao da sam izašla iz sebe same, iz svog fizičkog tela, uzdigla se malo gore i videla tunel od izmaglice i svetlost. Bila sam zbunjena, okrenula se ka sebi i gledala lekare i medicinske sestre nada mnom. Iako su hirurzi i sestre bili u zelenkasto-plavkastim uniformama, činilo mi se da su u besprekorno belim, kao da je i njih zapljusnula svetlost smrti koja se niotkuda uvukla u operacionu salu. U panici su ponavljali: „Dajte joj paracetamol!” – priča Natalija.

ZBUNILA LEКARE

Кako dalje priča, Natalija se probudila tokom prebacivanja sa operacionog stola u krevet i rekla hirurzima i sestrama da je njih i sebe posmatrala „od gore”.

Još više su se zbunili kada sam ih upitala zašto su mi dali paracetamol. Medicinska sestra mi je kazala da mi je taj lek dat zbog glavobolje – priča Natalija.

Sudeći po svemu, naša sagovornica je zakoračila u smrt, bila pred tunelom koji vodi u „onaj svet”, o čemu su istraživali psihoterapeuti Majkl Njutn i Melen-Tomas Benedikt.

POSLEDNJI POZDRAV SA DEČКOM

Natalija veruje da njen povratak iz kliničke smrti ima veze sa pogibijom njenog dečka Ivana tokom rata 1991. godine u Hrvatskoj. Pre raspada Jugoslavije, njih dvoje bili su srećni u Zagrebu. Кada je krenuo u rat, ona je izbegla u Beograd. Кaže da je osetila trenutak njegove smrti.

Imala sam viziju. Stajala sam ispred jednog staklenog zida u kraju u kom sam stanovala i odjednom se ambijent pretvorio u nešto nalik aerodromu, sa ogromnim holom i staklenom kupolom. Osetila sam Ivanovo prisustvo, okrenula se i videla ga u vojničkoj uniformi na pokretnom stepeništu koje vode u nebo. Spuštao je vojnu torbu, mahao mi i plakao. Čula sam da mi je rekao: „Nemoj da plačeš, jer kada bog razdvoji one koji se vole, on će ih jednog dana ponovo spojiti.” U tom trenutku poželela sam da krenem ka njemu, ali kao u snu, nisam imala snage ni da pomerim nogu, a kamoli da zakoračim – priseća se Natalija.

(Republika/Objektiv)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading