VOZIĆE NAS NAJLUĐI VOZAČI U SVETU? OPASNOST NA PUTU: Pravo iz BANGLADEŠA za 400 evra!

Autor:

Vesti

02.07.2022

10:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Oglas na društvenim mrežama otkrio da neograničen broj bangladeških vozača, koji su najpoznatiji po najkontroverznijoj vožnji, može doći u Srbiju u svakom momentu.

VOZIĆE NAS NAJLUĐI VOZAČI U SVETU? OPASNOST NA PUTU:  Pravo iz BANGLADEŠA za 400 evra!

Foto: YouTube/Printscreen

Ko god je video snimke sa ulica Bangladeša morao je da se zagleda dobrih desetak minuta da bi shvatio ko se tu kuda kreće. O tome ko ima prvenstvo, i koja je dozvoljena brzina, teško da bi se moglo diskutovati.

Sve liči na jedan veliki haos, u kome se konfuzno kreću vozači. Putnici su navikli, i retko koga može da začudi, izuzev turista, način na koji saobraćaj (ne)funkcioniše.

Iz Narodne republike Bangladeš, širom sveta stiže mnogo fotografija ovih prizora, u kojima su vozila pretrpana, gde je "čovek na čoveku", naglo se koči, ponekad i ispada iz vozila, a saobraćaj reguliše policajac koji ima uz sebe nešto poput motke, obojene u zeleno, kojom pokazuje pravac...ukoliko se on može naslutiti.

Foto: YouTube/Printscreen

Bangladeški saobraćajac

Zbog toga, Bangladeš je poznat kao zemlja u kojoj svakih sat vremena pet osoba bude povređeno ili nastrada u saobraćajnim nesrećama!

E sad...

Šta bi bilo kad bismo vam rekli da upravo vozači ove države u južnoj Aziji mogu preplaviti Srbiju.

Razlog je jednostavan, jeftina su radna snaga, koja svoje usluge nudi, i to za iznos od 400 evra mesečno, o čemu svedoči i jedan oglas objavljen na društvenim mrežama.

- Kvalifikovani radnici iz Bangladeša bi radili za platu od 400 evra - navodi se uz broj telefona.

Po pozivu ovog broja, sve je postalo jasnije, jer se ispostavilo da za malu svotu, u Srbiji mogu biti angažovani mladi vozači iz Bangladeša.

- Njima treba mesec, do dva meseca da srede papire, da dobiju vizu i da doputuju - odgovorio je glas sa druge strane "žice".

Na pitanje koliko bi vozača moglo da dođe u Srbiju, sagovornik je odgovorio da ne postoji ograničenje u broju ljudi.

- Može koliko hoćete, to nije ograničeno. Mogu sve da rade i međunarodni transport, samo mora biti firma koja je registrovana u Srbiji. Radili bi za 400 evra, to je mesečna plata koja leže na račun, ali tu se plaćaju i neke takse državi, ranije je to bilo 50-60.000 dinara, po jednom zaposlenom za godinu dana. Boravišna dozvola, radna dozvola i prijava na zdravstveno osiguranje. Ja vam pošaljem CV i dokumenta njihova pa rešavate da uzimate ili ne - odgovorio je posrednik i dodao da je reč o mlađim ljudima koji imaju od 30 do 40 godina.

Foto: YouTube/Printscreen

Konfuzni saobraćaj

Postavlja se pitanje, kako bi se ovi vozači navikli na vožnju u Srbiji, ili nekoj drugoj evropskoj zemlji.

Ako je sudeći po snimcima i izjavama influensera koji su posetili ovu državu, taj prelazak bi bio nešto potpuno drugačije za njih.

Jutjuber, upisan kao Indigo Traveller možda je i najbolje na svom jutjub kanalu dočarao vozače iz Bangladeša.

- Vozači su ludi. Voze suprotnom stranom puta, direktno u susret vozilu. Mislio sam da ću zakasniti, pa sam pre polaska pitao da li može da vozi brže, posle sam shvatio da je to bilo kao smrtna želja. Ali to je normalno ovde, i nema kukanja, sve je u redu jer smo preživeli - naveo je Jutjuber.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading