TROPSKI TALAS U SRBIJI: Danas temperatura do 34 stepena, vazduh iz Afrike donosi 40!

Autor:

Vesti

27.06.2022

07:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Osim vrelih dana stižu i neugodno tople, tropske noći, posebno ispod 800 metara nadmorske visine, dok je prolazno osveženje moguće oko 3.jula a neko konkretnije posle 6. jula

TROPSKI TALAS U SRBIJI: Danas temperatura do 34 stepena, vazduh iz Afrike donosi 40!

Foto: RHMZ/printscreen

U Srbiji će danas biti pretežno sunčano i veoma toplo vreme, samo na istoku Srbije i u planinskim predelima tek ponegde je moguć kratkotrajni pljusak sa grmljavinom. Najniža temperatura iznosiće od 15 do 20, najviša dnevna od 31 do 34 stepena, a istovremeno počinje talas sa veoma toplim danima i tropskim noćima. 

Danas će u Srbiji duvati slab, promenljiv vetar.

I u Beogradu će danas biti pretežno sunčano i veoma toplo, sa najnižom temperaturom oko 20, a najvišom oko 34 stepena.

Foto: Tanjug/A. PAP

Vrućina

Prema izgledima vremena za narednih sedam dana, do ponedeljka, 4. jula, biće pretežno sunčano i veoma toplo vreme u svim krajevima, naročito od srede, 29. juna, kada će maksimalne temperature preći 35 stepeni Celzijusa, a ponegde se očekuju i tropske noći. Uz lokalni razvoj oblačnosti pojava izolovanog pljuska sa grmljavinom očekuje se ponegde u planinskim predelima, prenele su agencije.

U upozorenju RHMZ koje je ažurirano sinoć u 21.20 sati, ističe se da nas narednih dana očekuje osetno toplije vreme uz porast jutarnjih i dnevnih temperatura.

Meteorolog Marko Čubrilo podsetio je na svojoj Fejsbuk stranici da od danas počinje topao talas, koji će potrajati barem do 3. jula.

- Povremeno će biti izolovaninih ali vrlo jakih nestabilnosti, pretežno u sredi i petak posle podne - kaže Čubrilo.

Prema njegovim rečima, od danas pa sve do narednog vikenda ka nama će iz severne Afrike strujati veoma topao vazduh, subtropskog porekla tako da se očekuje jak topao talas.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading