Idemo dalje, ispred nas su nove pobede! Dosadašnji glavni urednik Srpskog telegrafa prelazi na novu funkciju

Autor:

Vesti

13.06.2022

10:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na Svetog Savu 2016. započeli smo rađanje našeg prvenca Srpskog telegrafa. Daba, Laki, Sale i ja.

Idemo dalje, ispred nas su nove pobede! Dosadašnji glavni urednik Srpskog telegrafa prelazi na novu funkciju

Foto: ST/P.Divac

Malo ko je verovao da će to uspeti, i to s razlogom. Mnogo se dnevnih listova otvaralo proteklih godina, decenija, isto toliko maltene ugasilo.

A šta su drugi mislili o nama, to i nije bilo važno. Ta energija ljudi u redakciji i njihovo poverenje u Saleta i mene govorili su sa naslovnih strana - od prvog broja. Ušli smo na tržište štampanih medija i vrednim radom ga osvajali dan po dan, naslovnu po naslovnu.

Svi zajedno smo, kao tim, brinuli o njemu i to u teškim vremenima u izdavačkoj delatnosti. Dok su nekima tiraži padali, nama su rasli. Svi smo se radovali svakom prodatom primerku na kiosku.

Koliko su tada bila srećna lica novinara i urednika kad izveste redakciju o prodaji u njihovom kraju.

Draženov "zeleni talas", Borisov "Maksi", Kaćini izveštaji s Pevca... Svi su bili ponosni na firmu. Rade kao da je njihova. 

Zajedno smo od početka gajili dete i, moram priznati, moje omiljeno dete, da me izvini Republika.rs. Volim i nju, al' ipak, em prvo, em muško.

Hvala vam što ste stajali uz mene šest godina i žestoko se borili na tržištu medija.

Posebno hvala kolegijumu: Tamari, Borku, Tanji, Draganu, Vlaču, Milici, Bibiću, Selmi, Mileni, Tići, Miljani, Majoru, Tošketu, Gagiju, Peri, Nebojši, Emilu...

Hvala novinarima (nemojte da se ljutite, ako krenem da nabrajam, Borko će da kuka da nema mesta). Hvala Bojani, poslednjoj odbrani i mog obraza.

Hvala i kolegama iz drugih medija na korektnoj saradnji svih ovih godina. Hvala i kritičarima i političarima i onima koji su nas podržavali i onima koji su nas napadali. Svi su nas učinili jačim.

Ali, svega ovoga ne bi bilo da nema vas - čitalaca. Poslednjih mohikanaca u eri digitalizacije. Vama najviše HVALA.

Hvala na svakom izdvojenom dinaru, na svakoj oproštenoj grešci. Hvala što ste bili uz nas i u teškim i u lepim trenucima.

Zbog vas smo jedino uspevali da ostanemo srpski, bez donacija s istoka i zapada. Vi ste nam davali snagu da se izborimo s mnogim korumpiranim funkcionerima, političarima, kriminalcima, tajkunima...

Zahvaljući vama, bili smo u prilici da pomognemo mnogim porodicama, da podignemo Spomenik herojima sa Košara...

Zbog toga će i novom glavnom uredniku Borisu biti potrebna vaša podrška i podrška svih nas da u još težim tržišnim uslovima vodi Srpski telegraf. Poželeo bih sreću celoj redakciji i dajem reč da ću uvek biti tu ako treba da pripomognem...

Nova vremena zahtevaju i nove obaveze, koje se, pre svega, tiču poslovanja firme. A samo Sale i ja znamo da to nije lako.

Njemu nemam šta da zahvaljujem, on će morati još da me trpi jer i Srpski telegraf i portal Republika.rs spremaju mnoga iznenađenja.

Vidimo se u nekom novom formatu...

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading