JEDNA NEDELJA BIĆE PAKLENA! Detaljna vremenska prognoza za ceo jun, evo kada stiže osveženje

Autor:

Vesti

04.06.2022

13:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Kako prenosi RHMZ u junu će biti toplije nego inače, sa manjom količinom padavina.

JEDNA NEDELJA BIĆE PAKLENA! Detaljna vremenska prognoza za ceo jun, evo kada stiže osveženje

Foto: ST/Nemanja Pančić

U Srbiji će u junu biti veoma toplo, više nego prethodnih godina, ali je sredinim meseca moguća pojava i kiše, kako navode iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ).

Druga nedelja juna biće nešto svežija, sa temperaturama između 16 i 30 stepeni. Tada se očekuje i pet kišnih dana. U trećoj nas potom očekuju dva toplija talasa, temperatura će biti i do 32 stepena, a kraj juna biće takođe vrlo topao, sa povremenom kišom.

Srednja minimalna temperatura vazduha u junu imaće vrednosti iznad višegodišnjeg proseka, pri čemu će njena vrednost u proseku biti viša za oko jedan stepen u odnosu na višegodišnji prosek.

Foto: Tanjug/A. PAP

Vrućina

U Beogradu i široj okolini predviđa se vrednost junske srednje minimalne temperature vazduha oko 17 stepeni. Srednja maksimalna temperatura vazduha u junu biće iznad višegodišnjeg proseka, sa vrednostima u proseku višim za oko dva stepena u odnosu na višegodišnji prosek.

U Beogradu i široj okolini srednja maksimalna temperatura vazduha tokom juna biće oko 29 stepeni. Mesečna količina padavina tokom juna biće ispod višegodišnjeg proseka sa vrednostima u proseku za 10 mm do 20 mm nižim u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini junska suma padavina iznosiće oko 37 mm, prenosi Mondo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading