MOMIROVIĆ: Cilj je da u narednim godiinama do svake kuće u Srbiji dođe asfaltiran put

Autor: Republika

Vesti

20.05.2022

10:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Momirović je poručio građanima da imaju poverenje u politiku Vlade Republike Srbije, a naročito u predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića.

MOMIROVIĆ: Cilj je da u narednim godiinama do svake kuće u Srbiji dođe asfaltiran put

Foto: Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture

U narednim godinama omogućićemo da do svake kuće dođe asfaltiran put, ali ono što je još važnije završićemo ekološke projekte poput ovog u Lazarevcu i izgraditi kanalizacionu infrastrukturu i postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda kako bi obezbedili kvalitetniji život građanima, istakao je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović prilikom obilaska radova na izgradnji komunalne infrastrukture u Lazarevcu, sa predsednikom opštine Bojanom Stevićem. 

Republika

Foto: Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture

Tomislav Momirović u obilasku

- U ovim teškim okolnostima kada svi zaustavljaju investicije i gledaju u neizvesnu budućnost naše opredeljenje je da sve investicije privedemo kraju i ljudima omogućimo kvalitetniji život, veće plate i penzije. Drago mi je da sam u Lazarevcu, u mesnoj zajednici Šušnjar, koja je treća lokacija u Lazarevcu koju smo otvorili za radove. U Lazarevcu Vlada Republike Srbije gradi ukupno 80 kilometara kanalizacione infrastrukture, a pored toga gradimo i lokalne puteve - izjavio je Momirović.

Momirović je poručio građanima da imaju poverenje u politiku Vlade Republike Srbije, a naročito u predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, dodajući da se neće odustati od investicija i zaštite nacionalnog dostojanstva. Ministar Momirović je tom prilikom podvukao da se neće odustati od borbe za bolji život građana.

Radovi na izgradnji kanalizacione mreže u okviru projekta „Čista Srbija“ u opštini Lazarevac i na lokaciji Veliki Crljeni odvijaju se planiranom dinamikom u skladu sa vremenskim uslovima i zahtevima na terenu. Do sada je u opštini Lazarevac izgrađeno 8.680,39 metara potpuno nove kanalizacione mreže, dok je na lokaciji Veliki Crljeni izgrađeno 4.518,9 metara kanalizacione mreže.

Republika

Foto: Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture

Tomislav Momirović

- Na teritoriji opštine Lazarevac obuhvaćeno je skoro devet mesnih zajednica koje su anticipirale u projektu „Čista Srbija“. Preko 3.500 hiljade domaćinstava u ovih devet mesnih zajednica dobiće kanalizacionu mrežu, a gradi se i glavni fekalni kolektor u dužini od 5,7 kilometara. Takođe, zahvalnsot ministru za putnu infrastrukturu koja se trenutno gradi u opštini Lazarevac - rekao je Bojan Stević, predsednik opštine Lazarevac.

U opštini Lazarevac planirana je izgradnja 25.052,88. metara kanalizacione mreže i jedno postrojenje za preradu otpadnih voda koje će obuhvatiti 40.000 stanovnika. Takođe, u okviru projekta „Čista Srbija“, u naselju Veliki Crljeni biće izgrađeno 52.597,59 metara kanalizacione mreže, kao i postrojenje za preradu otpadnih voda koje će obuhvatiti 20.000 stanovnika. 

Bonus video:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
milan

20.05.2022 12:21

Ne mozete da popravite ni ove sto imamo.

Nikola Miljakovac

20.05.2022 14:26

Toma radi dobar posao.