Danas obavezno oprostite "ZLIM JEZICIMA"! Obeležavamo Svetog Jakova Zavedejeva! NEUDATE DEVOJKE trebalo bi da se UMIJU hladnom vodom a evo i zašto!

Autor:

Vesti

13.05.2022

05:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Sprska pravoslavna crkva danas obeležava Svetog apostola Jakova Zavedejeva, koji je bio sin Zavedejev i brat Svetog apostola Jovana Bogoslova.

Danas obavezno oprostite "ZLIM JEZICIMA"! Obeležavamo Svetog Jakova Zavedejeva! NEUDATE DEVOJKE trebalo bi da se UMIJU hladnom vodom a evo i zašto!

Foto: Pintskrin

Narodni običaji kažu da danas treba da oprostite "zlim jezicima" odnosno da oprostite greh klevete.

Na poziv Isusa Hrista Jakov Zavedejev je ostavio ribarske mreže i oca, pa odmah pošao za Gospodom. Jedan je od trojice apostola kojima je Gospod otkrio najveće tajne, pred kojima se na planini Tavoru i preobrazio. Zbog svoje vere, stradao je 45. godine u Jerusalimu. Mošti Svetog Jakova odnete su u Španiju, gde se i danas nalaze.

Prema narodnim običajima, neudate djevojke bi u ponoć trebalo da se umiju hladnom vodom, kako bi zaštitile telo od zlih duhova i obezbedile sebi zdravo potomstvo.

Sveti apostol Jakov propovedao je jevanđelje po raznim zemljama, i išao je do Španije. Po povratku iz Španije u Jerusalim postao je Jevrejima strašan kao grom, jer je neustrašivo propovedao o Hristu Isusu da je istiniti Mesija, spasitelj sveta.

Bonus video:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Komentari (0)

Loading