MOŽDA ĆE MU TREBATI NOVA JETRA! Dete iz Čačka za koje se sumnja da je zaraženo MISTERIOZNIM HEPATITISOM prebačeno u ITALIJU!

Autor:

Vesti

12.05.2022

11:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dečak od 9 godina u Srbiji, kod kog je postavljena sumnja da je zaražen hepatitisom nepoznatog porekla, prebačen je u bolnicu u Bergamu u Italiji, gde će lekari odlučiti da li je mališanu potrebna nova jetra, koja mu je sve vreme bila u teškom stanju.

MOŽDA ĆE MU TREBATI NOVA JETRA! Dete iz Čačka za koje se sumnja da je zaraženo MISTERIOZNIM HEPATITISOM prebačeno u ITALIJU!

Foto: www.profimedia.rs

Ispitivanja u Srbiji su završena, ali kako se saznaje, još nije ustanovljeno da li on ima bolest jetre najverovatnije izazvane adenovirusom koja se javila kod dece predškolskog i školskog uzrasta u najmanje 20 zemalja.

Dete na koje se sumnja da je zaraženo ovim hepatitisom bilo je smešteno od prošle srede na Institutu za majku i dete "Dr Vukan Čupić u Beogradu". Zbog žute boje podvrgnuto je ispitivanju na novi hepatitis, nakon što su doktori ustanovili da nije o hepatitisu tip A, za koji su isprva mislili da ima.

Dečak, koji je, inače iz Čačka, sve je vreme bio u stabilnom stanju, svestan, komunikativan, ali se vodio kao težak pacijent jer mu je jetra u teškom stanju.

Hepatitis nepoznatog porekla još nije potvrđen ni u zemljama u našem okruženju.

Velika Britanija je trenutno vodeća u svetu sa 145 slučajeva retkog hepatitisa, a slede SAD, Španija i Izrael. Skoro desetak drugih evropskih zemalja prijavilo je verovatne slučajeve hepatitisa sa jednocifrenim brojem obolelih.

Najbliže, nama ova bolest je registrovana u Rumuniji, prenosi Telegraf.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading