PRIJATELJSTVO AZERBEJDŽANA I SRBIJE: PoloženI venacI na spomenike nacinalnom heroju i srpskom književniku

Autor: Republika

Vesti

10.05.2022

13:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Azerbejdžan jedan od najvećih prijatelja Republike Srbije.

PRIJATELJSTVO AZERBEJDŽANA I SRBIJE: PoloženI venacI na spomenike nacinalnom heroju i srpskom književniku

Foto: Ambasada Azerbejdžana

Jučerašnji  prolećni majski dan je obeležio, polaganje venaca i cveća na spomenike azerbejdžanskom nacionalnom lideru Hejdaru Alievu, srpskom književniku akademiku Miloradu Pavicuc i svim mališanima stradalim u NATO agresiji 1999 godine.

Svečanom skupu polaganja venaca i cveća prisustvovali  su ambasador Republike Azerbejdžana u Srbiji H.E Kamil Kasijev, Predstavnici Srpsko Azerbejdžanskog Društva Prijateljstva, Predsednik Privredne komore Azerbejdžana u Srbiji, menadžment i uprava azerbejdžanske kompanije Az-Virt..

Na svečanom skupu naglašeno je da odnosi dve zemlje i dva naroda prevazilaze prijateljske odnose i da je Azerbejdžan jedan od najvećih prijatelja Republike Srbije, a da je svoje prijateljstvo dokazao infrastrukturnim, saobraćajnim i kulturnim investicijama u Republici Srbiji.

Azerbejdžan je detaljno obnovio i renovirao Beogradski Park. Tašmajdan, na filološkom fakultetu otvorena je katedra za azerbejdžanski jezik, a takođe treba istaći da su azerbejdžanske građevinske kompanije uspešno završile deonicu auto - puta Miloš Veliki -Ljig Preljina.

Ovom prilikom treba naglasiti da azerbejdžanska građevinska kompanija AZ Virt učestvuje u izgradnji auto-puta prema Sarajevu i Bosni i Hercegovini.

Hvala Vam dragi prijatelji.

Bonsu video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading