PROJEKTNA NASTAVA OBAVEZNA: Stiže digitalno obrazovanje i za PRVAKE!

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

04.01.2018

15:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Od naredne školske godine projektna nastava biće obavezan čas za prvake, predviđeno je nastavnim planom i programom.

RepublikaFoto: pixabay.com
Deca sve više koriste tehnologiju, ali ne u prave svrhe

Zavod za unaprđivanje obrazovanja i vaspitanja izradio je nove nastavne planove i programe za prvi i peti razred osnovne škole i za prvi razred gimnazije.

Pomoćnica ministra prosvete Vesna Nedeljković kaže za Tanjug da je reforma usmerena na ishode, gde je tačno definisano šta učenik treba da zna na kraju svakog razreda.

- Takođe je važno međupredmetno povezivanje sadržaja, ali i sticanje funkcionalnog znanja umesto učenja napamet - naglasila je Nedeljković.

Ona je pojasnila da projektna nastava treba da se radi u drugom ciklusu, od petog do osmog ražreda, ali da su želeli da se deca digitalno opismene od samog početka, od prvog razreda, jer već u tom uzrastu znaju da koriste smart telefon, tablete, računare.


Projekta nastava podrazumeva tematski rad i povezivanje sadržaja različitih predmeta. Na učitelju će biti da izabere temu, da poveže dva predmeta, recimo svet oko nas i likovno, iz obaveznu upotrebu informaciono- komunikacionih tehnologija - računara, telefona.

Objavljen je javni poziv izdavačima za nove udžbenike za prvi i peti razred osnovne škole. Nakon što izdavačima budu odobreni rukopisi i izrađen Katalog, sledi odabir po školama. Koliko će važiti odabrani udžbenici znaće se nakon usvajanja Zakona o udžbenicima.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading