PRED NAMA NOVEMBARSKE TEMPERATURE: Meteorolog Čubrilo objavio detaljnu prognozu za iduću sedmicu i najavio SNEŽNE PADAVINE

Autor:

Vesti

16.04.2022

15:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Početkom sledeće nedelje i dalje najavljuje neobično hladno vreme za ovaj deo godine uz smenu oblaka, sunca i kratkotrajih padavina.

PRED NAMA NOVEMBARSKE TEMPERATURE: Meteorolog Čubrilo objavio detaljnu prognozu za iduću sedmicu i najavio SNEŽNE PADAVINE

Foto: Republika.rs/M.Š.

Meteorolog Marko Čubrilo objavio je na svom Fejsbuk profilu vremensku prognozu za narednu nedelju, a sudeći prema njegovim najavama, izgleda da treba da iskoristimo trenutne temperature i sunce, jer će se ubrzo dogoditi preokret.

Sutra će tako, prema njegovim najavama, preovladavati promenjljivo oblačno, vetrovito i relativno hladno vreme. Duvaće umeren i jak, na severu Vojvodine, delovima središnje Srbije i nad planinskim delom regiona na udare i olujan severni vetar. Dnevni maksimum biće znatno ispod proseka i trebao bi se kretati od +5 do +13 u nizijama, dok bi preko 800mnv uglavnom bio do +4 stepena Celzijusa, napisao je Čubrilo.

Početkom sledeće nedelje "neobično" hladno

Republika

Foto: facebook.com/Marko Cubrilo

Marko Čubrilo

Početkom sledeće nedelje i dalje Čubrilo najavljuje neobično hladno vreme za ovaj deo godine uz smenu oblaka, sunca i kratkotrajih padavina. Uz vrlo niske temperature noću i rano ujutro snežna granica se može spustiti i ispod 700mnv i to posebno u utorak kada bi se preko nas mogao premestiti visinski ciklon i jezgro hladnog vazduha u srednjoj troposferi, prenosi Blic.

To bi moglo, kako dalje piše meteorolog, doneti nešto jače padavine ovog dana, a time bi verovatnoća za pojavu snega porasla i u predelima ispod 700mnv. Duvaće umeren i pojačan, severozapadni vetar koji će na kratko oslabiti u ponedeljak posle podne i u noći ka utorku i tada bi zbog slabijeg vetra i dosta vedrine postojala opasnost od pojave kasnog mraza i do -3 stepena Celzijusa ponegde koji bi naneo velike štete cvetnicama.

Poboljšanje vremena i otopljenje oko 21. aprila

Čubrilo navodi i da se poboljšanje i manje otopljenje očekuje oko 21. aprila, dok su jutarnji proračuni modela, kako navodi, pojačali signal za padavine od 21. aprila uveče do oko 23. aprila i ukoliko bi se ovakve simulacije održale veći deo regiona bi u tih nekoliko dana mogao dobiti konkrentije padavine, uglavnom preko 15mm. Opet bi malo zahladilo, ali uz temperature oko prosečnih vrednosti za taj deo godine.

Narednih dana vetrovito i neobično hladno uz povremene padavine, snežna granica veoma nisko na oko 800mnv, a moguće je da oko 19. aprila bude i malo niže, te pojava snežnih pahulja u nizijama nije nemoguća. Oko 18. aprila moguća pojava mraza dok bi drugi deo sledeće nedelje mogao doneti manje otopljenje uz moguću pojavu nešto obilnije kiše.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading