ISPOVEST PROFESORKE IZ ŠIDA: Odložila diplomu biologa pa uzela VOLAN KAMIONA U RUKE!

Autor: RTS, Republika

Vesti

03.01.2018

08:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Danijela Branković (32), kod kuće ima fakultetsku diplomu, a u ruci volan od kamiona. Profesorka biologije iz Šida, na šabačkom poligonu za obuku vozača ostvaruje san iz detinjstva.

RepublikaFoto: pixabay.com
Žena koja želi sve da nauči!

- Nova godina je, praznici, vreme je da uradim nešto lepo za sebe, da promenim nešto u svom životu, a naravno, pored ljubavi, tu su i finansije, inače ja radim, imam stalni posao, u dve osnovne i srednjoj školi - kaže profesorka biologije za RTS.

Na putevima u šabačkom kraju, u kamionima se uglavnom mogu videti samo muškarci.

Instruktor Duško Đukanović kaže da je Danijela prva devojka koja je posle pet godina upisala za C kategoriju.

- Lepo se snašla u toj velikoj kategoriji, malo žena upisuje te kategorije koje su teške - kaže Zorica Srnić, instruktor u auto-školi "Zebra".

Iz kamiona čija je nosivost 12 tona, put se dobro vidi. Najteže je skretanje udesno.

- Sve je samo vežba, ako ste uporni i ako znate šta hoćete, to je sve savladivo, kada radite ono što volite, onda pratite samo to, ljudi koji su meni bliski podržavaju me, i to mi je najbitnije - kaže Danijela Branković.

Danijela sigurno i pažljivo vozi i na poligonu i na ulici, ali i do svakog sledećeg cilja. Pored kamiona sa prikolicom, želi da nauči da upravlja i autobusom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading