NAJCRNJA NOĆ U KOJOJ JE UGAŠENO ŠEST MLADIH ŽIVOTA: U Novom Sadu obeležena desetogodišnjica požara u diskoteci "Kontrast"

Autor:

Vesti

01.04.2022

12:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pre tačno 10 godina u diskoteci “Kontrast” u Novom Sadu, život je izgubilo šest mladih osoba

NAJCRNJA NOĆ U KOJOJ JE UGAŠENO ŠEST MLADIH ŽIVOTA: U Novom Sadu obeležena desetogodišnjica požara u diskoteci "Kontrast"

Foto: ST/N.MANDIĆ

U stravičnom požaru u noći između 31.marta i 1. Aprila 2012.  Godine nastradali su Marina Aničić (25) iz Čuruga, Milena Dalmacija (26) iz Futoga, Zoran Ignjatović (28) iz Gacka, Marko Pavlović (29)  iz Kragujevca, Renato Vuković (21) iz Kikinde i Tamara Miladinović (25) iz Novog Sada.

Predsednica Skupštine grada, Jelena Marinković Radomirović, izražavajući najdublja saosećanja u bolu sa porodicama nastradalih, rekla je da svi moramo da radimo na tome, da se ovakve tragedije više nikada i nigde ne dogode. Ona je potvrdila da će na mestu tragedije biti podignut memorijalni park.

Za smrt poginulih osuđeni su i do sada su uglavnom i odslužili zatvorske kazne vlasnik diskoteke Alojz Ganić, zakupci Slaviša Stanišić i Dejan Ratković i električar Miroslav Papuga.

Vlsnik Kontrasta je prvostepeno osuđen na pet godina zatvora, zakupci Stanišić i Ratković na devet i sedam godina, dok je električar osuđen na devet godina zatvora. Ganiću je kasnije kazna preinačena na četiri godine, i nakon izdržane dve trećine, pušten je na slobodu, a nakon toga je preminuo.

Od 2016. godine neposredno pored "Kontrasta" nalazi se i spomen-obeležje poginulima u vidu neupotrebljivih protivpožarnih stepenica koje simbolizuju večan život, prenosi NS uživo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading