Udao 18 konobarica, pa zatvorio kafanu!

Autor: Republika

Vesti

02.01.2018

06:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kafana "Bristol" prazna i zaključana čami kraj puta u Obajgori, selu na ulazu iz pravca Kadinjače u Bajinu baštu. Na vratima još stoji nalepnica sa tim nazivom kafane, a iznad tabla "Trgovinsko-ugostiteljska radnja Bristol kod Simića". Onog Simića koji se pročuo po tome što se iz ove njegove kafane udalo 18 konobarica.

RepublikaFoto: facebook.com/Simic Milorad
Milorad sa suprugom Draganom Simić

- To je tačno, sve su se dobro udale. Dobile decu, neke već i unuke, a nijedna se nije razvela. Žive sada u Bajinoj bašti, Užicu, ima ih i u Francuskoj i Švajcarskoj. Jave se ponekad, neke i srećem - priča Milorad Mišo Simić za "Politiku", vlasnik ove zatvorene kafane u Obajgori, gde mu je i porodična kuća. Sa suprugom Draganom ima šestoro dece (troje živi sa njima) i šestoro unučića.

Iako je kafanu "Bristol" zatvorio pre nekoliko godina nije se odrekao ugostiteljstva. Uzeo je pod zakup bajinobaštanski Klub penzionera, na ženino ime otvorio bife "Penzioner - kod Dragane". I tu ima zaposlenu konobaricu Radmilu Lazarević, ali ona o udaji ne razmišlja, već je baka četiri unuka.

- Ja sam rastao u našoj porodičnoj kafani u Obajgori. Otvorili su je moji roditelji Rašo i Ivana s kraja šezdesetih, prvo se zvala "Izlet". Bila je čuvena po dobrom roštilju, muzici, atraktivnim konobaricama i pevačicama. Svraćali su seljani, putnici u tranzitu jer je kraj glavnog puta, ali i Bajinobaštani zbog dobrog provoda - priseća se Simić i dodaje da je brigu o kafani preuzeo kada su mu roditelji otišli u penziju.

On kaže da su njegovi gosti često dolazili baš zbog njegovih radnica.

- Roditelji su uvek zapošljavali konobarice, radilo ih je i nekad po tri zajedno. Svraćali su mnogi momci za ženidbu. One su stanovale na spratu kafane u sastavu porodične kuće i ovde provodile najveći deo vremena. Nisu tada išle uveče po kafićima. Pa kako bi se koja zaposlila i radila nekoliko meseci, tako bi brzo ovde našla i mladoženju. Ukupno 18 konobaric se tako udalo. Poslednja koja je odavde stupila u brak bila je Milena Stefanović, sada Gagić, koja ima dvoje dece. Svadbu smo pravili u kafani, a snimala je i televizija. Pročuo se "Bristol" po ovoj neobičnosti, postao je kafana srećne ruke za udavače i mladoženje - objašnjava nekadašnji gazda čuvenog mesta.

On tvrdi da tako može i danas da bude na drugim mestima, ali da su ljudi previše na društvenim mrežama.

- Sigurno da bi u kafani opet bilo brakova, jer je sve više neženja. Još je moguće upoznavanje viđanjem, kao nekad, a ne samo na neviđeno preko interneta i društvenih mreža, što je sada moda - kaže Simić.

Nekadašnja konobarica "Bristola" ima samo reči hvale o mestu gde je upoznala supruga.

- Simići su korektne gazde, lepo su nas plaćali, a u kafani je uvek bilo prilično puno posla. Tu sam upoznala Novaka i rodila se simpatija, pa smo se venčali. Sada imamo sina i udatu ćerku. Lepo živim sa mojim suprugom, Simići su mi bili srećne ruke. "Bristol" pamtim po dobru - prisetila se Jasmina Jakšić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading