STIGLA RODA U NOVI SAD: Prve bebe blizanci Stefan i Lazar!

Autor: Tanjug

Vesti

01.01.2018

14:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Blizanci Stefan i Lazar Jablanov prve su bebe u 2018. godini u novosadskoj Klinici za ginekologiju i akušerstvo Kliničkog centra Vojvodine u Novom Sadu, popularnoj "Betaniji", a danas su ih obišli gradonačelnik Miloš Vučević i pokrajinski sekretar za zdravstvo dr Zoran Gojković.

RepublikaFoto: Tanjug
Stefan je nešto stariji i rođen je u noćas 1.19 časova, dok je Lazar svega osam minuta mlađi od svog brata blizanca

Njihova tridesetšestogodišnja majka Borbala je drugorotka i oseća se veoma dobro, baš kao i mala braća Jablanov.

Upravnik Klinike za ginekologiju i akušerstvo KCV-a dr Tihomir Vejnović je istakao da su dva mališana na svet došla prirodnim putem, što prema njegovim rečima, ima simboliku u činjenici da se u "Betaniji" i u 2018. godini nadaju rađanju mnogo zdravih beba.

RepublikaFoto: Tanjug


- Naše porodilište ima iz godine u godinu veći broj porođaja. Povećali smo broj porođaja preko 20 odsto u poslednjih 20 godina i u 2017. je zabeleženo 60-ak više porođaja nego 2016. godine. Nadam se da se naš cilj neprestavno ostvaruje, a to je da se trudnoće i porođaji dešavaju u najboljim mogućnostima, uz maksimalnu podršku i timski rad svih 400 zaposlenih na našoj klinici - poručio je Vejnović.

Prve rođene bebe u Novom Sadu u 2018. godini obišli su gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i pokrajinski sekretar za zdravstvo dr Zoran Gojković, koji su istakli da će se Grad Novi Sad i Pokrajinska vlada boriti za što bolje uslove za trudnice i porodilje, kako u Novom Sadu, tako i na teritoriji Vojvodine.



 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading