NOVI SAD - EVROPSKA PRESTONICA VIŠEPLODNIH TRUDNOĆA! U toku jednog dana na svet došlo čak TRI PARA BLIZANACA!

Autor:

Vesti

25.03.2022

10:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Klinika za ginekologiju i akušerstvo Kliničkog centra Vojvodine već tri godine zaredom nosi nezvaničnu titulu evropske prestonice višeplodnih trudnoća, koju, ako je suditi po brojkama - opravdava i u 2022. godini.

NOVI SAD - EVROPSKA PRESTONICA VIŠEPLODNIH TRUDNOĆA! U toku jednog dana na svet došlo čak TRI PARA BLIZANACA!

Foto: Printskrin

Naime, tokom jučerašnjeg dana su u novosadskoj Betaniji rođene 32 bebe, a značajan doprinos toj brojci su dala tri para blizanaca.

U ovoj zdravstvenoj ustanovi kažu da je od juče u sedam časova ujutru do danas u sedam, bilo 29 porođaja. Rođeno je 18 devojčica i 14 dečaka. Među njima i tri para blizanaca - po dva dečaka i dve devojčice.

Kako je ranije rekao dr Stevan Milatović, supspecijalista fertiliteta i steriliteta u novosadskoj Klinici za ginekologiju i akušerstvo, ovo su izuzetno lepi primeri i predstavljaju slatke muke kako za roditelje tako i za multidisciplinarni tim Klinike za ginekologiju i akušerstvo KCV koji se maksimalno bori da sve mame i bebe budu dobro i da im se pruži maksimalna pažnja, briga i nega jer su višeplodne trudnoće uvek visokorizične.

Rekord Novog Sada i Vojvodine za sada drži 2020. godina, kada je u Betaniji rođeno pet blizanaca, piše Kurir.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading