TEOLOG STOJKOVIĆ SE ZAHVALIO PREDSEDNIKU VUČIĆU: Završavamo najveću obnovu manastira Hilandar u istoriji

Autor:

Vesti

17.03.2022

16:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Teolog i predsednik Svepravoslavnog kampa prijateljstva, Miloš Stojković, za Portal035 objašnjava zašto je kao nestranačka ličnost podržao predsednika Aleksandra Vučića i Srpsku naprednu stranku.

TEOLOG STOJKOVIĆ SE ZAHVALIO PREDSEDNIKU VUČIĆU: Završavamo najveću obnovu manastira Hilandar u istoriji

Foto: Privatna arhiva

- Poruku koju želim da pošaljem je da glas za Aleksandra Vučića i listu SNS, je glas za nemanjićki i svetosavski put, gde se svi vole i poštuju, ali je Srbija i naši sveti koreni ono što je najvažnije i ono što je na prvom mestu - naglašava Stojković i dodaje:

- Svi mi koji se trudimo da težimo svetosaavskim vrednostima , ponosni smo što ćemo kao generacija zahvajujući Aleksandru Vučiću i njegovom zalaganju, ući u istoriju po tome što je za vreme naših života i bitisanja donet prvi u istoriji Zakon o manastiru Hilandar, kao i to što zahvaljujući velikoj podršci predsednika i svim institucijama kojim upravljaju kadrovi SNS uskoro završavamo najveću obnovu manastira Hilandar u njegovoj istoriji.

Stojković se osvrnuo i na odnos bivše vlasti prema kako on navodi srpskim herojima:

- Neki pre nas kojima kao pravoslavni hrišćani želimo lično svako dobro, uništili su kulturu sećanja, ubili nam identitet i za njihovo vreme smo se stideli i nismo govorili o novim srpskim obilićima kao što su heroji sa Paštrika i Košara.

Na pitanju odkud vi da podržite listu Srpske napredne stranke kao nestranačka ličnost, Stojković odgovara:

- SNS nije samo politička organizacija to je jedan veliki sabor svih Srba i svih onih drugih ma koje vere i nacije bili koji poštaju Ustav i Zakon naše otadžbine, i žele svi zajedno pod barjakom SNS da se izbore za snažnu, ponosnu i dostojanstvenu Srbiju, koja se ne stidi svojih junaka, Srbiju u kojoj su heroji poput Živote Đirića iz Paraćina i mnogih drugih, naš putokaz i naš ponos a nikako naš stid, i Srbiju koja uporedno obnavlja i puteve i hramove, i fabrike i porodice, a šta je to nego jaka pravoslavna Srbija - navodi Stojković i zaključuje:

- Zbog toga kao pravoslavni teolog imam i moralnu obavezu da budem deo tog velikog sabora kakva je SNS, i pozivam sve građane da 3. aprila saborno pobedimo i nastavimo da gradimo Srbiju na koju će naši preci a i potomci biti ponosni.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading