PRELOMLJENO! Vlada donela odluku: TIČE SE CENA GORIVA!

Autor:

Vesti

10.03.2022

15:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vlada Srbije usvojila je Uredbu o ograničenju cena naftnih derivata koja se odnosi na naftne derivate.

PRELOMLJENO! Vlada donela odluku: TIČE SE CENA GORIVA!

Foto: Printscreen

Gorivo

Vlada Srbije danas je usvojila odluku kojom se osigurava i snadbevenost naftnim derivatima u Srbii, ali i ograničenje većeg skoka cene.

Kako je saopšteno, država će da se odrekne 20 odsto akcize, a odluka će od stupanja na snagu 11. marta važiti 30 dana, tj. do 11. aprila.

Trgovcima će biti ograničena marža na šest dinara, ukinuta će biti i carina na uvoz sirove nafte, a sve to znači da i vozači neće plaćati mnogo veću cenu goriva nego što plaćaju danas.

Kako je najavljeno pre neki dan, moguće je poskupljenje od dva do tri dinara po litru.

Cena barela na svetskom tržištu danas je pala. Emirati su intervenisali sa dodatnim količinama nafte na svetskom tržištu, pa se spustila na 116 dolara za barel. Ipak, kako je rekao predsednik Aleksandar Vučić, to su i dalje "nenormalne cene".

Trenutno je na snazi Uredba kojom su zamrznute cene benzina na 171 dinar, a dizela na 179 dinara. Ovakva računica, nije bila pogodna za mnoge pumpadžije, posebno one male, koji su poslovali sa ozbiljnim gubicima jer je nabavna cena premašivala prodajnu za više od deset dinara.

Činjenica je i da nabavne cene goriva svakodnevno rastu i da to znači i veće cene za nas.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Penzioner

11.03.2022 06:21

Vreme je da se malo ide pešice.