ĐORĐEVIĆ: Sve usluge u Pošti Srbije normalno funkcionušu uprkos najavama obustave rada

Autor: Republika

Vesti

03.03.2022

08:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rukovodstvo Pošte Srbije vodi kontinuirani socijalni dijalog sa svim sindikatima u Preduzeću.

ĐORĐEVIĆ: Sve usluge u Pošti Srbije normalno funkcionušu uprkos najavama obustave rada

Foto: ST/N. PANČIĆ

Svi radni i tehnološki procesi i sve usluge građanima u Pošti Srbije normalno funkcionišu, uprkos najavama obustave rada od strane manjinskog politizovanog sindikata „Sloga“, što pokazuje da su pravi razlozi za štrajk bili delom politički a delom prikrivanje malverzacija članova ovog sindikata protiv kojih se vodi i krivični postupak.
 
Ističemo da rukovodstvo Pošte Srbije vodi kontinuirani socijalni dijalog sa svim sindikatima u Preduzeću, uz stalnu razmenu informacija i konstruktivnu saradnju na pitanjima od značaja za finansijski i materijalni položaj zaposlenih, što je dovelo do značajnih poboljšanja uslova rada i traženog povećanja zarada zaposlenih u 2022. a sa tom praksom uz dobre rezultate planirmo da nastavimo u ovoj ali i sledećoj godini.
 
Rukovodstvo je na sastanku održanom 1. marta, pored pitanja vezanih za zarade, predstavnike sindikata obavestilo i o realizaciji njihovih zahteva za pobošanje uslova rada: nova dostavna vozila su počela da stižu u decembru prošle godine, danas stiže 100 mopeda, a do kraja meseca će stići još 924 mopeda, nove uniforme se očekuju  sredinom marta.

Republika

Foto: Tanjug/D. GOLL

Šalteri u Pošti rade neometano 

- Imajući u vidu da je ispunjen zahtev zaposlenih za povećanje zarada u 2022, i da su preduzete kontinuirane mere na poboljšanju uslova rada, regulisano pitanje dobiti, zaposleni u Pošti Srbije su prozreli političke namere i odbili su da u njoj učestvuju na poziv bivšeg predsednika samostalnog Sindikata poštanskih radnika  Zorana Pavlovića, koji je izbačen iz tog sindikata, protiv koga je kako ima informaciju podneta i krivična prijava još prošle godine zbog zloupotrebe službenog položaja i krađe sindikalnih para namenjenih radnicima pošte, a koji sa svojim saradnikom Stefanom Mitrovićem stoji iza poziva na današnju obustavu rada. Svi ovakvi potezi štete samo zaposlenima i imidžu Pošte i pokazuje želju ovog sindikata da obustavom smanje zaradu preduzeća, smanje udeo u tržištu i time onemoguće redovnu isplatu plata. Haos je jedino okurženje koje oni poznaju i u kome žele da valadaju. Na njihovu žalost radnici to znaju. Nastvljamo dalje da radimo i zarađujemo, modernizujemo se i povećavamo dobit. Time obezbeđujemo bolji standard, veće plate i Poštu kao modernu kompaniju - istakao je direktor Đorđević

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading