JOVAN IVIĆ ŽIVEO 130 GODINA, DVA PUTA MU IZRASLI ZUBI: Aga iz Bogujevca imao pet žena i sve su mu se zvale na slovo S!

Autor:

Vesti

20.02.2022

10:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski Aga, kako su od milošte meštani zvali ovog starinu od 130 leta, živeo je Jovan Ivić iz kuršumlijskog sela Bogujevac.

JOVAN IVIĆ ŽIVEO 130 GODINA, DVA PUTA MU IZRASLI ZUBI: Aga iz Bogujevca imao pet žena i sve su mu se zvale na slovo S!

Foto: Youtube/printscreen/Kurir

Iako je na seoskom groblju na njegovoj spomen ploči uklesano da je živeo 126 godina, zavirio se u izvod iz matične knjige rođenih i otkriveno da je Jovan poživeo do 130 godine!

Grešku je napravio kamenorezac koji je na spomenik uklesao manje godina.

Neverovatno, ali postoji i umrlica koja to dokazuje. Ali nije tu kraj čudima sa Jovanom. Dugovečni starina imao je čak pet žena, koje je sahranio jednu pored druge. Ime svakoj od žena počinjalo je na slovo “S”.

Ovo su Jovanove žene: Stojanka, Stanka, Stamena, Smiljana i Stana. Detalje iz Jovanovog života u emsijiji "300 čuda" otkrio je njegov unuk Luka.

Republika

Foto: Youtube/printscreen/Kurir

Grob Ivić Jovana

- Kad god dođem na groblje ja zapalim sveću i njegovim bivšim ženama. Deda je poslednji umro, on je svoje žene sahranio. Tačno kad je napunio 100 godina, izrasli su mu novi zubi, a posle nekog vremena izrasli su mu i umnjaci - otkrio je njegov unuk Luka.

Kaže da se deda Jovan doselio s Kosova i da je jeo isključivo domaću hranu, svojom rukom proizvedenu.

- Nije postojalo kupatilo, ali je deda najviše voleo uveče da se istušira, a ujutro je obavezno pio po čašicu rakije - ispričao je Luka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading