DRUŠTVO SOKOLARA OBELEŽILO SVETOG TRIFUNA

Autor: Republika

Vesti

15.02.2022

09:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Društvo sokolara Srbije proslavilo je svoju slavu Svetog Trifuna zaštitnika sokolara i vinogradara skupom članova društva, prijateljima i gostima na Kalemegdanu.

DRUŠTVO SOKOLARA OBELEŽILO SVETOG TRIFUNA

Foto: printscreen

Sečenje slavskog kolača obavljeno je u crkvi Ružica u prisustvu više desetina članova i gostiju.

- 14. februar je poseban dan za sve članove i simpatizere Društva sokolara Srbije, to je dan kad proslavljamo velikomučenika Svetog Trifuna, zaštitnika svih sokolara. Dan kada sumiramo utiske u odnosu na prethodnu godinu, prelazimo preko svih neprilika i nelagodnosti, okrećući se čistoći i plemenosti ove drevne veštine. Sabiranjem oko nje kao i samim praktikovanjem iste, stavljamo do znanja, nama, a pre svega našim pokolenjima da i dalje postoje oni koji su spremni da prenose predanje sa kolena na koleno. Da još postoje ljudi koji će baklju, naše kulturne baštine čuvati od ugušenja i osigurati neke buduće generacije, da ugledaju tu iskru svetlosti u najvećem sjaju - navodi se u saopštenju Društva.

Republika

Foto: printscreen

 

 

- Po drugi put zvanično obeležavamo slavu, a nezvanično ona je deo svih nas, kroz našu dugu i bogatu istoriju. Koja iako je vremenom gubila nit, zadržala je svoju svrsishodnost i konzistenciju. Zahvaljujući članovima društva i svim ostalim volonterima, zaljubljenicima, fanaticima, ponovo je doživela svoju reprodukciju, ekspanziju i glorifikaciju. Spoj ljubavi i lova, čoveka i ptice, neba i zemlje, je ono što najbolje prikazuje današnji dan. Našu težnju, kao i svih onih koji nas podržavaju da kroz naredne godine samo u većem broju i još boljem raspoloženju dočekujemo ovaj praznik. Uostalom, neka ličnosti i organizacija današnjeg doga?aja same govore o nama i našim daljim namerama. Koje su pre svega usmerene na nastavak očuvanja kulture i tradicije, na mnoga leta! - dodaje se u saopštenju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading