DANAS KREĆE POMOĆ OD DRŽAVE: Penzionerima 20.000 dinara, isplata će trajati nekoliko dana

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

10.02.2022

07:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje danas počinje sa isplatom novčane pomoći u iznosu od 20.000,00 dinara svim korisnicima penzija.

DANAS KREĆE POMOĆ OD DRŽAVE: Penzionerima 20.000 dinara, isplata će trajati nekoliko dana

Foto: pexels.com

Pomoć će dobiti oni koji penziju primaju preko tekućih računa, kao i oni koji svoje prinadležnosti dobijaju na kućne adrese i na šalterima pošta.

Isplata će trajati nekoliko dana, a ovu novčanu pomoć dobiće svi korisnici kojima je rešenjem o ostvarivanju prava utvrđen datum korišćenja zaključno sa 31. januarom 2022, bez obzira na datum donošenja rešenja, saopštio je PIO Fond.

Korisnicima koji su pravo ostvarili zaključno sa 31. januarom ove godine, a nisu obuhvaćeni isplatom od 10. februara, pomoć biće će biti isplaćena jednokratno, nakon uspostavljanja isplate penzija.

Pored penzionera, pomoć od 20.000,00 dinara dobiće i korisnici prava na privremenu naknadu, invalidi rada druge i treće kategorije invalidnosti, odnosno preostale radne sposobnosti, u skladu sa članovima 223 i 225 Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju, i invalidna deca - korisnici privremene naknade kod Fonda.

Podsećamo da je počela i isplata januarskih penzija, usklađenih za 5,5 odsto, i korisnicima iz kategorije zaposlenih, dok su poljoprivredni i vojni penzioneri, kao i korisnici iz kategorije samostalnih delatnosti svoje uvećane januarske penzije već primili.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading