VOZAČI, OPREZ: Ako imate ovo na kolima, "nadrljali ste"!

Autor: Republika

Vesti

26.12.2017

10:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Saobraćajna policija će u predstojećem periodu pojačano kontrolisati zatamnjenost stakala na vozilima. U okviru tih kontrola biće obavljene i bezbednosne provere da li se u tim vozilima nalaze osobe s poternice, ili su možda u njima krijumčari droge ili oružja.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Vozači koji ne budu imali odgovarajući atest na ugrađene folije na vozilima biće sankcionisani. Ona vozila koja budu sumnjiva, na primer, ako su stakla vidno zatamnjenija nego što je navedeno u atestu, biće upućivana na vanredne tehničke preglede, pišu Novosti.

Podsetimo, zatamnjivanje stakala je dozvoljeno, ali uz izvesna ograničenja. Nije dozvoljeno zatamnjivanje šoferšajbne, a bočna i prednja stakla je dozvoljeno zatamnjivati maksimalno do 30 odsto. Zadnja i zadnja bočna stakla vlasnici mogu više da zatamne, dok fabrički zatamnjena stakla ne podležu proverama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading