VUKOJICA IZ KRAGUJEVCA ZA 48 SATI SPASIO TRI ŽIVOTA! Hrabri radnik ispričao kako je tekla borba za živu glavu

Autor:

Vesti

27.01.2022

08:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čak tri osobe za dva dana upale su u jezero u kragujevačkim Šumaricama.

VUKOJICA IZ KRAGUJEVCA ZA 48 SATI SPASIO TRI ŽIVOTA! Hrabri radnik ispričao kako je tekla borba za živu glavu

Foto: Tanjug/AP

U ledenoj vodi našla su se dvojica mladića i jedna žena. Od sigurne smrti spasili su ih lekari Hitne pomoći i radnik na jezeru Vukojica Cikotić.

Tri decenije Vukojica Cikotić druguje sa jezerom u Šumaricama. Zna mu sve mane, šumove, huku... Plahovita voda najopasnija je zimi, a tada je samo Vukojica tu da čuje nečiji vrisak i poziv u pomoć.

- Ja sam ovde stao i video da se neko praćaka u vodi i onda smo potrčali. Ja tu imam te pojaseve spasilačke i onda smo to pokušali da bacimo, da je spasimo, ako se uvati za pojas, ona ne može da potone. Nju je presekla voda, a sad je voda hladna i ona bi se udavila i u plićaku - priča Vukojica za RTS.

Vukojica i njegov komšija, prisebnošću i brzom reakcijom, izvukli su iznurenu ženu (35) na obalu i pozvali Hitnu pomoć. Sekunde su presudile, to se pokazalo mnogo puta do sada, kaže skromni heroj.

Foto: pixabay.com

Hitna pomoć

- Bilo je upadanja isto kroz led. Pomagali smo, zapomagali, vadili. Bilo je i mladih ljudi i starijih ljudi. Svi smo tu spašavali - dodaje Vukojica.

Trenuci između života i smrti u ledenoj vodi dovode do hipotermije i najčešće fatalnog ishoda.

- Zato je bitno da se što pre ne samo izvadi iz vode i zagreje nego i da lekarske ekipe što pre stignu na teren i ukažu i brzu i adekvatnu pomoć pacijentima. Kad spasete ljudski život to je fantastičan osećaj - navodi doktorka Jelena Milanović iz kragujevačke Hitne pomoći.

Ni Vukojica nema dilemu.

- Naravno da smo se osetili obojica da smo spasili jedan život koji je mlad - ističe heroj.

I to je za Vukojicu najveća sreća i nagrada. Svaki čovek, kome je pomogao, svaki udisaj koji je osetio, čine njegov život.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading