EVO DA LI JE POTREBNO DA PRIMITE I ČETVRTU DOZU VAKCINE PROTIV KORONE! Objavljeni najnoviji rezultati istraživanja!

Autor:

Vesti

26.01.2022

21:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Francuski savet za strategiju imunizacije (COSV) informisao je vladu Francuske da davanje četvrte doze vakcine protiv kovida-19 neće doneti značajne prednosti.

EVO DA LI JE POTREBNO DA PRIMITE I ČETVRTU DOZU VAKCINE PROTIV KORONE! Objavljeni najnoviji rezultati istraživanja!

Foto: Tanjug/AP

Vakcinacija, vakcina

- Podaci koji su u ovom trenutku raspoloživi ukazuju da nije potrebna duga buster doza - poručili su francuski stručnjaci - preneo je Rojters.

Sa druge strane mnoge države su saopštile da su počele sa imunizacijom četvrtom dozom, ali se ona ne odnosi na kompletno stanovništvo, već određene kategorije, poput starijih, hroničnih bolesnika ili zdravstvenih radnika. Jedna od njih je i Izrael.

- Četvrta doza antikovid vakcine koju prime osobe starije od 60 godina čini ih tri puta otpornijim na ozbiljan tok bolesti od osoba koje su primile buster dozu - saopštilo je izraelsko Ministarstvo zdravlja.

Iz Ministarstva dodaju da je četvrta doza, ili drugi buster, udvostručio otpornost na zaražavanje u istoj starosnoj grupi, u poređenju sa ljudima koji su dobili tri doze vakcine, preneo je Rojters.

Izrael je počeo da daje četvrtu dozu vakcine kompanija Fajzer/Bajontek osobama starijim od 60 godina ovog meseca.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading