POSAO IZ FOTELJE! Evo šta sve možete da radite u Srbiji, ali od kuće, potreban vam je samo internet

Autor:

Vesti

26.01.2022

13:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Onlajn zaradu donosi i prodaja starih stvari i fotografija, pisanje bloga, držanje privatnih časova, ali i prodaja glasa

POSAO IZ FOTELJE! Evo šta sve možete da radite u Srbiji, ali od kuće, potreban vam je samo internet

Foto: pixabay.com

Internet je postao realna sadašnjost i stvar bez koje je svakodnevica praktično nezamisliva, a mnogima se čini da bi bez njega svet stao. Globalna mreža se uvukla u sve segmente života ljudi pa su mnogi započeli onlajn poslove koji donose dodatni novac i to iz fotelje. Popunjavanje onlajn anketa, odrađivanje mini-poslova, prodaja glasa (vojsover), pisanje bloga, prodaja fotografija i starih stvari, pa i držanje privatnih časova neki su od poslova koji donose dodatni prihod.

- Dok mi je ćerka bila na fakultetu, otvorila je naloge na dva sajta za prodaju. Prodavala je stvarčice koje ne nosi i malo zarađivala. Tada nisam umela ni računar da upalim. Kada sam ostala bez posla, naučila me je da rukujem njime, našli smo kanal za kupovinu polovne robe. U proseku zaradim oko 30.000 dinara, ali je bilo i meseca kada sam zarađivala po 80.000 dinara.

Foto: pixabay.com

Novac

Posao je lak, jer radim iz fotelje, ali za bolju zaradu ipak iziskuje i po nekoliko sati rada dnevno - ispričala je za Kurir žena koja ima šezdeset godina i sada se odlično snalazi u svetu novih tehnologija i prodaji iz fotelje.

Građani Srbije su od početka pandemije korone počeli mnogo više vremena da provode gledajući u ekrane mobilnih telefona, računara, laptopova, tableta što zbog rada od kuće, što i iz znatiželje koliku zaradu donose onlajn poslovi.

Svako ko ima kompjuter ili laptop s internet konekcijom može da ima onlajn zaradu. Stručnjaci navode da je pre početka istraživanja poslova najbitnija edukacija i učenje pogodnosti koje pruža virtuelni svet. Zbog toga na internetu postoje iskusni blogeri koji daju takve savete.

Foto: pexels.com

Posao

Postoje stranice na internetu na kojima se na dnevnoj bazi korisnicima prikazuju ankete koje je potrebno popuniti. One su obično na engleskom jeziku i obuhvataju razne teme. Nakon ispunjene ankete, korisnik dobija bodove koje kasnije menja za poklon kartice na raznim servisima ili mu se oni isplaćuju direktno na račun. Cene za svaku ispunjenu anketu su od jednog dolara pa do 20 dolara. Na nekim stranicama je potrebno skupiti određeni iznos za isplatu, dok druge isplaćuju po obavljenom poslu.

Druga vrsta onlajn zarade je odrađivanje mini-poslova, a njih nude stranice čiji je zadatak da spajaju kompanije koje pružaju takve poslove, te ih povezuju s pojedincima koji ih obavljaju. Potrebno je popuniti podatke na profilu, a onda se otvara lista poslova. Po obavljenom poslu se dobija kredit na računu koji se, nakon što dostigne određeni limit, isplaćuje na Pejpal račun. Zarada iznosi od jednog evra naviše.

Treći način onlajn zarade je prodaja glasa za vojsover, a izrada vojsovera je postupak prebacivanja teksta u audio-format. Prilikom potrage za osobom koja pruža usluge izrade vojsovera, kompanije imaju striktne zahteve u vezi s tipom glasa, bojom glasa, naglaskom.

Onlajn poslovi koji najviše privlače tinejdžere su pisanje bloga, odnosno deljenje znanja, iskustva, kvalitetnog sadržaja s drugima, prodaja fotografija koje se postavljaju na određenim platformama, kao i prodaja garderobe i igračaka. Mnogi studenti su zainteresovani za držanje privatnih onlajn časova osnovcima, srednjoškolcima pa i strancima koji uče strane jezike.

ČINJENICE

- Popunjavanje onlajn anketa

- Odrađivanje mini-poslova

- Prodaja glasa za vojsover

- Pisanje bloga, deljenje znanja, iskustva i kvalitetnog sadržaja

- Prodaja fotografija i starih stvari na internetu

- Držanje privatnih onlajn časova

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (0)

Loading