DUŠKA IGNJATOVIĆ: Preduzetništvo kao hrabrost

Autor: Republika

Vesti

26.01.2022

07:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Duška Ignjatović je poslovna žena koja je svoje dvodecenijsko iskustvo rada sa različitim kompanijama prenela u vlastiti biznis.

DUŠKA IGNJATOVIĆ: Preduzetništvo kao hrabrost

Foto: Promo foto

Duška Ignjatović

Samostalni rad započela je pre dve godine, a prošle godine osnovala je i konsalting firmu Go2Flow, čija je svrha pružanje poslovnog koučinga i mentorskih programa.

Između ostalog, njen cilj je osnaživanje ljudi da pokrenu vlastite biznise ili održe i unaprede postojeće.

- Veliki deo problema u firmama nastaje zbog neadekvatno postavljenih poslovnih procesa - tvrdi.

To je prostor u kom deluje. To je rupa koju njeni saveti mogu da popune. Otkud ona u toj priči?

- Često ljude motiviše bol. I onda iz bola krenu u promenu. Moram da priznam da je u mom slučaju bilo tako. Prelomila sam kada sam shvatila da sigurnost ne postoji. Tačnije, mnogo lepša strana je ona kada ti preuzmeš odgovornost za svoj život i rezultate koje kreiraš. Sigurnost je kada se osloniš na svoje najjače snage - objašnjava zašto je izašla iz sistema i ušla u preduzetništvo.

Republika

Foto: Promo foto

Nenad Popović

„Inovacija“ koju je u okviru svog tipa poslovanja uspešno sprovela u delo je sveobuhvatan pristup u radu sa klijentima, zasnovan pre svega na ličnom razvoju. Mogućnosti su neograničene.

- Često odluke donosimo na osnovu negativnih iskustava ili negativnih projekcija budućih događaja, zato učimo da živimo u sadašnjem trenutku i govorimo jezikom svoga uma. Da usaglasimo svoj svesni i nesvesni um - ističe.

Klijentima ukazuje na važnost ličnog razvoja, široke percepcije i otvorenosti. Bitno je da osluškujemo.

- Naš biznis ne može da raste brže nego što mi rastemo - zaključuje.

- Razvoj ženskog inovacionog preduzetništva i podrška preduzetnicama jedan je od prioriteta Vlade Republike Srbije. Žene su pokretačka snaga mnogih kompanija, i u periodima krize i u periodima rasta, ali i oslonac svake porodice i društva u celini. Upravo iz tog razloga, nastavićemo sa podrškom svim inicijativama koje su usmerene ka većem uključivanju žena u inovaciono preduzetništvo - kaže Nenad Popović, ministar zadužen za inovacije i tehnološki razvoj u Vladi Republike Srbije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading