DVE GRUPE DECE OMIKRON POSEBNO UGROŽAVA! Evo na šta roditelji treba da obrate pažnju i šta bi trebalo da urade!

Autor:

Vesti

24.01.2022

16:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Broj dece školskog uzrasta koja su obolela od kovida je manji od jedan odsto.

DVE GRUPE DECE OMIKRON POSEBNO UGROŽAVA! Evo na šta roditelji treba da obrate pažnju i šta bi trebalo da urade!

Foto: beograd.rs

Deca u školi

Iako brojka ne deluje zabrinjavajuće, postavlja se pitanje šta će biti pošto je hiljade đaka danas ponovo selo u školske klupe.

Pedijatar Saša Milićević objasnio je da je neminovno da će to infekcije doći i koje su to grupe dece najugroženije.

- Ima roditelja koji su uplašeni. Nema dileme da će biti prenosa virusa i toga moramo biti svesni. Svaki polazak u školu je rizik, nekada su roditelji strahovali da li će deca učiti u školi, sada se plaše da li će doći do infekcije. Neminovno je da će doći do infekcije. Plaše se roditelji i gripa, ali najviše omikrona. Najviše su ugrožena deca sa hroničnim oboljenjima i deca koja su gojazna - rekao je dr Milićević za Kurir.

Posavetovao je i da se deca starija od 12 godina koja imaju hronična oboljenja vakcinišu.

- Udruženje pedijatra jeste za to da se deca starija od 12 godina sa hroničnim oboljenjima vakcinišu. Tu su mišljenja podeljena i roditelji i nisu baš za to. Niko ne može sa sigurnošću reći da će korona prestati na proleće. Što se tiče zdrave dece, mislim da roditelji treba da se konsultuju sa pedijatrom. Dosadašnja ispitivanja su pokazala da nema nikakvih kontraefekta. Pre vakcinacije treba raditi krvnu sliku, CRP i pregled pedijatra - kaže doktor Milićević.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading