Real Red Raspberry: Tehnologija za maline

Autor: Republika

Vesti

24.01.2022

08:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Diplomirana psihološkinja i terapeut Tatjana Avramov od 2017. godine vodi firmu Real Red Raspberry, koja se bavi proizvodnjom voćnog namaza od 100% organskih malina.

Real Red Raspberry: Tehnologija za maline

Foto: Promo

Tatjana Avramov

"Otac je počeo da se bavi proizvodnjom malina i ja sam, na neki način slučajno, započela taj posao zajedno za njim. Dogodilo se da imamo tri tone malina koje je trebalo te godne prodati. Danas bi mi za to trebalo četiri minuta, a tada nisam uspela ni za tri meseca. Tako sam počela da razmišljam o tome kako dodati vrednost proizvodu i napraviti posao od onoga što imamo", objašnjava.

Da stvar bude interesantnija, sve je počela da radi u trudnoći, a firmu je osnovala u devetom mesecu trudnoće.

"Malinari su donosili maline direktno sa plantaža kod nas, a naše postrojenje je čuvalo njihov kvalitet. Naš proces je bio dobar i mnogobrojne kompanije su nam prišle s idejom da izvozimo i njihove maline", ističe.

Njen prozivod pravi se u Bačkom Gradištu, a stigne i do Saudijske Arabije, Amerike, Ru. Prethodne godine osvojili su prestižnu nagradu Superior Taste Award za ukus i kvalitet briselskog instituta.

"Biznis je brz i dinamičan. Potrebno je prilagoditi se tom tempu. Meni to prija. Biznis je nešto vas radi ili vas ne radi“, tvrdi Tatjana i dodaje kako „treba koristiti tehnologije koje su nam dostupne i biti u toku sa dešavanjima i trendovima u svetu jer je to sad lakše nego ranije".

Republika

Foto: Promo

Ministar Nenad Popović

Dr Nenad Popović, ministar zadužen za inovacije i tehnološki razvoj u Vladi Republike Srbije.

"Razvoj ženskog inovacionog preduzetništva i podrška preduzetnicama jedan je od prioriteta Vlade Republike Srbije. Žene su pokretačka snaga mnogih kompanija, i u periodima krize i u periodima rasta, ali i oslonac svake porodice i društva u celini. Upravo iz tog razloga, nastavićemo sa podrškom svim inicijativama koje su usmerene ka većem uključivanju žena u inovaciono preduzetništvo", navodi ministar.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading