ODLIKUJTE OVU HEROINU! Inicijativa Srpskog telegrafa i Republike posle smrti HRABRE DOKTORKE

Autor:

Vesti

20.01.2022

20:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ana Čoporda Fišer postala simbol požrtvovanosti jer se s presađenim bubregom do poslednjeg časa borila za KOVID pacijente

ODLIKUJTE OVU HEROINU! Inicijativa Srpskog telegrafa i Republike posle smrti HRABRE DOKTORKE

Foto: eStock

Sahrana dr Ane Čopord Fišer

Srpski telegraf je pokrenuo inicijativu da se dr Ani Čopordi Fišer, koju je juče veliki broj poštovalaca ispratio na večni počinak, posthumno uruči priznanje jer se s presađenim bubregom do poslednjeg časa borila za pacijente obolele od korone i u toj borbi poklekla.

Ona je postala simbol hrabrosti i požrtvovanosti, a osim neutešnih kolega i prijatelja, iza sebe je ostavila najveće blago petogodišnju ćerku Nou i majku Miroslavu. Sedamdesetogodišnja žena se na ispraćaju mezimice držala dostojanstveno, ali su je slomile reči kolega koje su podsetile koliko je doktorka nalikovala majci.

UMRLA KAO BORAC

- Nasledila je majčine vrline, požrtvovanost i hrabrost. Bila je božanstveno biće, dobar kolega, prijatelj, najveća inspiracija za ceo život - bile su reči Aninih prijatelja tokom sahrane.

Najdirljiviji je ipak bio govor starog doktorkinog prijatelja koji joj je u ime "voždovačke ekipe" poslao poslednji pozdrav.

- Ana je rođena kad i najveći svetski bokser Muhamed Ali - 17. januara. Ceo život je bila borac i umrla je kao borac. Ana, leti kao leptir, bodi kao pčela - emotivno je završio, podigavši pesnicu u vazduh, dok su uzdasi i plač odjekivali Centralnim grobljem.

 

Ana je ćerkicu dobila nakon trećeg pokušaja veštačke oplodnje, mada su joj svi rekli da je nemoguće budući da je tada redovno išla na dijalizu. Trudnoća, koja je, i prema njenim rečima, bila više od rizične, protekla je uz mnogo poteškoća, ali je mala Noa uspela da dođe na ovaj svet. Nakon majčine smrti o njoj se brine samo baka Miroslava, a doktorkine kolege i prijatelji pozivaju da im se pomogne jer im je finansijska situacija nezavidna.

DA NOA BUDE PONOSNA

- Nažalost, drugih članova porodice nema i na njih se ne može računati. Vama, dobri ljudi, od srca hvala na ovakvoj podršci i saosećanju. Zbog takvih se i bavimo medicinom. Vreme je danas ubrzano, ništa ne traje kraće od novosti. Nemojte da nam Ana potone u zaborav. Hajde da mi budemo njena porodica. Nečije malo je nekome mnogo. Da Noa jednog dana ponosno zakorača tom stazom, osmehom i ljubavlju poput njene majke - napisao je Anin kolega Zlatko Bokun.

Inicijativu našeg lista da se grad oduži ovoj heroini podržao je i narodni poslanik Socijalističke partije Srbije Đorđe Milićević.

- Nemam nikakvu dilemu, potrebna je ova inicijativa, koju podržavam i uvek bih podržao kad je reč o ovakvim životnim pričama. Zdravstveni radnici su danas heroji Srbije i ne treba da zaboravimo, naročito ovakve žrtve koje su podneli - kaže Milićević za Srpski telegraf.

Kako možete da pomognete

Društvenim mrežama kruži apel da se pomogne Aninoj majci i ćerki.

- Mi više Ani pomoći ne možemo, ali bih htela javno da zamolim da se nađemo njenoj ćerki Noi i majci Miri u ovim teškim vremenima. Ćopo, neka su ti mirne nebeske luke i vidimo se - piše u objavi na Fejsbuku.

Pomoć baki i unuki se može izvršiti uplatom na račun 200-4527615-87, na ime Miroslave Čoporde Fišer.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading