NOVI SIMPTOM KORONA VIRUSA! Ako ga dobijete odmah kod lekara! NIKAD GA NE BISTE POVEZALI SA KOVIDOM!

Autor:

Vesti

20.01.2022

15:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Korona virus i dalje drži planetu u šaci, i dok svi pričaju o omikron soju, stručnjaci apeluju da delta i te kako još uvek pokazuje aktivnost i da je moguće zaraziti se ovim "starijim" sojem koji daje težu kliničku sliku.

NOVI SIMPTOM KORONA VIRUSA! Ako ga dobijete odmah kod lekara! NIKAD GA NE BISTE POVEZALI SA KOVIDOM!

Foto: ST/N. MANDIĆ

Simptomi delte i omikrona se razlikuju, ali kao da su svi zaboravili na delta soj koji je i dalje aktivan, i dalje zaražava ljude a izaziva težu bolest od omikron soja.

Kineski naučnici izdvojili su zato simptom koji su mnogi hospitalizovani pacijenti prijavili kao prvi znak da nešto nije u redu - nije ni kašalj ni temperatura!

Tim naučnika u kineskoj bolnici Tongdži objavio je da su problemi sa gastrointestinalnim traktom, kao što su mučnina i povraćanje, bili prve kliničke manifestacije kod inficiranih pacijenata.

Korona je sistemska bolest a virus može napasti organe za disanje, ali i sistem za varenje, jer se receptor za koji se virus vezuje u velikoj meri nalazi u epitelu digestivnog trakta.

Simptomi kao što su mučnina i povraćanje, koje biste pre povezali sa trovanjem hranom ili konzumiranjem namirnice koja vam nije prijala, mogu biti znak infekcije kovidom. Pojaviće se dva do 14 dana nakon rizičnog kontakta, zbog čega je važno da se testirate ako ste u međuvremenu saznali da neko s kim ste proveli vreme ima korona virus.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Brate mili

21.01.2022 16:22

... pa to znači da se svako ko trenutno nema nikakvih simptoma treba dnevno testirati jer je velika verovatnoća da je bio u dodiru s anekim kome će se tek manifestovati simptomi... da li ste realni???? Onda ništa drugo ne bi smo radili nego se testirali dok ne popadamo!!!

Odgovori 13 2