KONAČNA ODLUKA SUTRA! Ružić: Isključen produžetak školskog raspusta

Autor:

Vesti

19.01.2022

17:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar prosvete Branko Ružić izjavio je da je isključen produžetak školskog raspusta, i da se o tome nije ni raspravljalo tokom današnjeg sastanka Tima za škole i medicinskog dela Kriznog štaba.

KONAČNA ODLUKA SUTRA! Ružić: Isključen produžetak školskog raspusta

Foto: pixabay.com

Učionica u školi

- Tim za škole, sastavljen od predstavnika Ministarstva prosvete i Instituta za javno zdravlje "Batut", održao je danas sastanak, a konačna odluka o tome na koji način će se održavati nastava iduće nedelje biće saopštena sutra - izjavio je Ružić za Radio-televiziju Vojvodine.

Ružić je rekao da u Centralnoj Srbiji počinje drugo polugodište i da svi u sistemu prosvete treba da se pripreme na adekvatan način, vezano za rizike od kovida-19 i sezonskog gripa.

- Važno je da kažemo da obrazovni sistem nije mesto gde dolazi do širenja korona virusa, zahvaljujući nastavnom kadru, deci i razumevanju roditelja. Prvi ciklus osnovnih škola i predškolskih ustanova nastavu će pohađati neposredno, a za učenike od 5. do 8. razreda još uvek razmatramo tehničke detalje kombinovanog modela. U srednjim školama i gimnazijama će verovatno biti kombinovani model - objasnio je Ružić.

Republika

Foto: Tanjug

Branko Ružić


- Uvažavamo stav predstavnika medicinskog dela Kriznog štaba, čuli smo u medijima razne teze raznih udruženja koja sa pravom izražavaju bojazan, ali treba da razgovaramo na pravi način o svemu tome. U obrazovom sistemu radi 150.000 ljudi, uključujući i fakultete imamo 1.200.000 nečije dece. Svi oni koji daju neke izjave u medijima ponekad ne sagledavaju širu sliku - rekao je on.

Bonus video:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading