U SUBOTICI SE POJAVIO LAŽNI DEDA MRAZ: Iskorišćavao praznike, pa varao narod

Autor: Blic, Republika

Vesti

24.12.2017

12:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Subotici je ovih dana viđen lažni Deda Mraz koji je zaustavljao građane, želeo da ih fotografiše i tražio novac od njih pod izgovorom da sakuplja priloge za Dom za decu ometenu u razvoju "Kolevka".

RepublikaFoto: pixabay.com
Muškarac je obučen u kostim Deda Mraza šetao Suboticom, prilazio je prolaznicima, uglavnom ženama sa decom

Rukovodstvo i zaposleni ovog Doma zgroženi su da neko lažnim izgovorom, koristeći ustanovu koja brine o bolesnim mališanima, želi da obmane građane i prisvoji novac za sebe.

Muškarac je obučen u kostim Deda Mraza šetao Suboticom, prilazio je prolaznicima, uglavnom ženama sa decom. Fotografisao se sa njima i za uzvrat tražio novac uz priču da je njihova donacija namenjena "Kolevki".

Kada su zaposleni saznali šta se dešava jedan od njih je odmah otišao u centar da pronađe lažnog Deda Mraza i uspeo je u tome. Prišao mu je i pitao ga je o čemu se radi i zašto prikuplja novac za Dom, a prevarant je užurbano pokupio svoje stvari i izgubio se ubrzanim koracima.

Nenad Kozomora, direktor "Kolevke" apelovao je na sve Subotičane da ne doniraju ništa na ovaj način za Dom, jer ustanova donacije isključivo prima organizovano i jasno naznačeno, dok je svaki drugi vid akcije pokušaj zloupotrebe.

- Neverovatno da neko može da koristi ime naše ustanove i dovodi građane na ovaj način u zabludu. Slučaj ću prijaviti policiji, a na građane apelujemo da ne nasedaju na ovakve prevare – izjavio je Kozomora.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
asid

24.12.2017 18:45

Pa svi su lažni. U Deda Mraza osim poneke male dece veruju samo izlaponci!